13.3.2011

Home made meringue





I was going for a a small dinner party. Instead or addtion to of a bottle of wine, I usually bring something home made. 
I did not have much (working) time the previous night, so decided to make easy meringues. Working time is only 15 min even thought the meringue needs to be in the oven for 1½-2  hours.

Meringue
4 egg whites
 3 dl sugar
0,5 tbs lemon juice or apple vinegar

Beat the egg whites hard, then add sugar gradually. Beat the egg whites with sugar until tit's so hard the bowl can be turned upside down.

I halved the merinque mix, mixed the other half with salmiak/salty liquorice and the other half with chocolate mint candy crush and red food color.
 
Arrange small dollops of meringue on baking sheet or if you want neater looking meringues than mine, use a piping tube.
Bake in 75 C degrees for about 1 ½ -2 hours, until they are dry. After baking turn off the oven and open oven door. Let cool.

Olin menossa pienille illlalliskutsuille, edellisenä päivänä mietin mitä viemistä ehtisin tehdä nopeasti. Viinipullon sijaan (tai lisäksi) vien usein jotain itse tehtyä. Tällä kertaa minulla ei ollut edellisenä iltana paljoa työskentelyaikaa, joten tein helppoja marenkeja, jotka työstin viidessätoista minuutissa ja ne saivat hiljalleen paistua uunissa myöhään iltaan.

Marengit

4 valkuaista
3 dl sokeria
0,5 rl  sitruunamehua tai omenaviinietikkaa

Vatkaa valkuaisia vaahdoksi, lisää sokeria vähitellen. Vatkaa kovaksi vaahdoksi, niin että vaahto ei irtoa kulhosta kun sen kääntää ylösalaisin

Jaoin vaahdon kahteen osaa, toisen maustoin turkinpippurimurskalla, toisen marianne-karkkimurskalla ja värjäsin punaisella elintarvikevärillä.

Laita leivinpaperilla vuoratulle pellille nokareita marenkivaahtoa tai voit pursottaa sen os haluat siistimmän näköisiä marenkeja kuin omani olivat.

Paista 75-asteessa n. 1½-2 tuntia, kunnes marengit ovat kuivia. Paiston jälkeen sammuta uuni ja avaa uuninluukku, jouduttaa kuivumista.

2 kommenttia :

  1. Loistava vinkki! Voisin ehkä tämän ohjeen perusteella onnistuakin ja nuo tarvikkeet yleensä löytyy.

    Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
  2. Tuo on mukava ajatus viemisiksi :) Itsellänikin oli perjantaina vähän sama ongelma, että kylään ollaan menossa ja olisi mukava viedä jotain. Värkkäsin sitten tuulen tiputtamista koivun oksista ovikranssin ja sille löytyikin heti paikka. Mutta kyllä tuollainen pieni leipomus tai vastaava on myös hyvä ajatus, miksihän ei ole muka ikinä tullut mieleen ;)

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.