29.10.2011

Chimichurri


Argentiinalaiseen chimichurri-kastikkeeseen löytyy yhtä monta reseptiä kuin kokkiakin... Tässä oma versioni. Maistele ja makustele, säädä makua (chilillä tulisuutta, etikalla hapokkuutta, yrteillä makua jne.) oman makusi mukaan.

Perinteisesti chimichurria on käytetty grillatun lihan lisukkeena, mutta se sopii myös salaatinkastikkeeksi ja maustamaan esimerkiksi perunasalaattia.

Chimichurri

1 dl vettä
1/2 dl oliiviöljyä
1 dl valkoviinietikkaa
1/2 dl silputtua sipulia
2-3 kynttä valkosipulia pieneksi silputtuna
1/4 dl persiljaa silputtuna
1/4 keltaista tai punaista paprikaa pieneksi kuutioituna
1/2 punainen chili
mustapippuria reilusti
 suolaa maun mukaan
2 tl kuivattua oreganoa
2 laakerin lehteä

Yhdistele aineet ja sekoita hyvin. Kastikkeen voi hyvin tehdä jo edellisenä päivänä ja antaa makujen sekoittua jääkaapissa.

There are as many chimichurri salsa recipies as there are chefs…... Below you can find my version. Taste when mixing; add chili, vinegar, herbs, pepper, salt to suit your taste
Traditionally, chimichurri is used as side dish with grilled meat, but it is also suitable for salad dressings and potato salad seasoning.

Chimichurri

1 cup of water
1 / 2 cup olive oil
1 cup white wine vinegar
1 / 2 cup chopped onion
2-3 cloves garlic, chopped small
1 / 4 cup parsley, chopped
1 / 4 yellow or red peppers, diced small
1 / 2 red chilli
plenty of freshly ground black pepper
salt to taste
2 teaspoons dried oregano
2 bay leaves

Combine ingredients and mix well. Sauce can be done in the previous day,  let flavors blend in the refrigerator.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.