15.3.2013

A foodie blogger event



Olin tiistaina tutustumassa bloggari-illassa BHS-kodinkoneiden tiloissa Eskimon, Boschin ja Dansukkerin uutuuksiin.

Kun keskustelin muiden bloggareiden kanssa ja kuuntelin heidän juttujaan, huomasin, että paikalla oli muutama hard core-kotikokki/bloggaaja, suurin osa taisi kuitenkin olla minun laisiani ruoanlaitosta kiinnostuneita, mutta harrastukseensa rennosti suhtautuvia. Mukana oli myös pari tuttua kasvoa Teurastamolta.

Aki Wahlman neuvoi mm. höyryttämisessä ja uppomunien teossa. Uppomunat ovat olleet kompastuskiveni, Aki näytti meille kuinka uppomunat voi valmistaa muovikelmussa. Tätä täytyy kokeilla! Tätä kokeilin eilen kotona; ensimmäiset onnstuneet uppomunat ikinä!
 
I was invited to a blogger night on Tuesday to learn more about new cooking and sugar products.

Aki Wahlman, a well know Finnish chef did show us some tips on steaming and also how to make a poached eggs in cling wrap. I have never really mastered poached egg, so I'll have to test this trick. I tested this yesterday; my first succeeded poached eggs ever!
 


 



 Aki maistatti meillä höyrytettyja sesamöljyllä maustettuja kasviksia ja lohta bearnaisekastikkeen kera. Nam!
 
We tasted scrumptious steamed vegetables with sesame oil and steamed salmon.
 



 
 
 Kinuskikissa-blogin Sini valmisti whoopie-jäätelökakkua ja saimme myös oppia kotitekoisen jäätelön valmistamiseen ilman jäätelökonetta. Pehmeän kotijäätelön salaisuus on glukoosisiirappi, jota aiemmin on saanut vain apteekista ja ravintolatukuista isoissa kanistereissa, mutta toukokuussa glukoosisiirappia tulee ruokakauppoihin kotitalous-kokoisissa pulloissa. Mukaan saamissamme goodie bageissa oli mm. pullolliset glukoosisiirappia, joten lähiaikoina taitaa olla jäätelötalkoot tiedossa!
 
Sini from popular cake blog Kinuskikissa made whoopie ice cream cake and we also were instructed how to make home made ice cream without ice cream machine. The secret is glucose syrup, which has been previosly available only in pharmacies and restaurant supply whole salers in big canisters. In May glucose syrup will be available in basic grocery stores, but we got goodie bags on the way out and there was also a bottle of glucose syrup in the bag. It seems like I have to make ice cream pretty soon...

7 kommenttia :

  1. Näyttipäs kivalta ja herkulliselta tapahtumalta! :P Pakko sen verran sanoa, että mitään ihme siirappia ei kotitekoisen jätskiin tarvitse. Eikä myöskään jäätelökonetta, onnistuu tosi hyvin ihan perusaineksilla!

    http://meanwhileinlongfield.wordpress.com/2011/06/23/kotitekoinen-vaniljajaatelo/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen tehnyt erilaisia jäätelöitä/jäädykkeitä kotona normaalia sokeria käyttäen, ilman jäätelökonetta. Tällä siirapilla koostumuksesta tulee kuitenkin kuulemma pehmeämpi koostumus, eikä tarvitse sekoitella jäätymisen aikana. Aion ainakin tehdä vertailevaa tutkimusta, kun kotoa löytyy nyt pullollinen tuota siirappia.

      Poista
  2. Kuullostaa kivalta tapahtumalta. Ja ihania noi jälkkärit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin tuo uppomunan keittäminen jäi "käteen" tuolta eli vähän uutta oppikin sain. Ja jälkkärit olivat herkullisia!

      Poista
  3. Mukavan oloinen ilta teillä...ihania herkkuja.
    XX

    VastaaPoista
  4. Varmasti ihana ihana ja kuviesi perusteella myös herkullinen. Ihania jälkkäreitä....kuola täällä valuu jo näppikselle.
    Uppomunia olen kokeillut pari kertaa enkä kyllä onnistunut niistä kovin hyvin....eli Aki oppia kaivattaisiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vuoraa juomalasi kelmulla, riko kananmuna vuorattuun kuppiin. Mausta halutessasi seesamiöljyllä, tryffelisuolalla tms. Älä riko keltuaista. Sido kelmupussi kiinni kelmusuikaleella. Keitä pussia runsaassa vedessä 4 min.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.