Sain keväisen siiderilähetyksen Golden Capilta. Siiderihän on suomalaisten suosikki(kesä)juomia, mutta mietiskelin mihin ruokiin siideriä voisi käyttää. Siiderikanaa, siideririsottoa, siideriomenia... Ehkä jotain raikasta jälkkäriä? Päädyin siideri-granaattiomenahyytelöön.
Monille teistä saattaa olla siiderihyytelö tuttu, mutta tässä vähän näyttävämpi tapa tehdä tuota raikasta jälkkäriä. Uusista siiderimauista valitsin tähän jälkiruokaan sitruksisen Lemon Soda-maun.
Hyytelö tehdään kahdessa osassa, liivatejauhoa tarvitset vajaan teelusikallisen desiin nestettä.
Anna liivatejauheen turvota ensin 5 minuuttia kylmässä vedessä (noin 1 rkl vettä 1 tl liivatejauhetta kohti) sekoittamatta, sekoita turvonnut liivate kuumennettuun siideriin. Siideriä ei siis tarvitse keittää, vaan antaa kuumentua kattilassa tai mikrossa hetken.
Hyytelö tehdään kahdessa osassa, liivatejauhoa tarvitset vajaan teelusikallisen desiin nestettä.
Anna liivatejauheen turvota ensin 5 minuuttia kylmässä vedessä (noin 1 rkl vettä 1 tl liivatejauhetta kohti) sekoittamatta, sekoita turvonnut liivate kuumennettuun siideriin. Siideriä ei siis tarvitse keittää, vaan antaa kuumentua kattilassa tai mikrossa hetken.
Kaada siideri-liivateseosta lasi vajaa puolilleen, lisää marjat. Ne nousevat pintaan. Laita lasi astiaan, jossa se pysyy kallellaan. Siirrä hyytymään jääkaappiin n. neljäksi tunniksi. Tee toinen erä siideri-liivateseosta edellisen ohjeen mukaan. Nosta lasi pystyy ja täytä seoksella. Anna hyytyä n. 3-4 tuntia.
Käytin ihanan rapsakoita granaattiomenan siemeniä (vähän vähempikin olisi riittänyt, mutta kun pidän niistä niin kovin, meni vähän överiksi...), tähän jälkiruokaan voi käyttää myös vadelmia, pilkottua mansikkaa tai vaikka silputtua ja kevyesti sokeroitua minttua mojito-tyyliin. Golden Capilta löytyy myös alkoholiton omenasiideri, joka käy tähän jälkiruokaan erinomaisesti.
Näitä voi tehdä myös vaikka pieniin shottilaseihin ja tarjoilla ylioppilasjuhlissa, cocktailkutsuilla, häiden ja muiden kesäisten juhlien jälkkäripöydässä.
Tein myös siiderikanaa, mutta siitä lisää muutaman päivän päästä.
I got a cider delivery from Golden Cap and
pondered how to use cider in cooking. Cider chicken, cider risotto, cider
apples ... Maybe a fresh dessert? I ended up with cider pomegranate gelee.
Many of you may be familiar with cider gelee,
but here's a bit more impressive way make it. I chose the Lemon Soda flavor for
this fresh dessert.
The gelee is made in two parts, you need a
teaspoon per deciliter of liquid.
Add the gelatin powder in cold water to swell
for 5 minutes (about 1 tablespoon water per 1 teaspoon gelatin powder), mix the
swollen gelatin to the heated cider. Cider does not have toboil, but heat it
gently in microwave or kettle.
Pour a glass less than half full of gelee mix,
add the berries. They rise to the surface. Place the glass in a container where
it remains tilted. Move the glass to refrigerator for about four hours. Make a
second batch of cider gelee mix according to the previous instructions. Raise the
glass and fill with the gelee mixture. Let set in refrigerator for 3-4 hours.
I used lovely pomegranate seeds, but this
dessert can also be done with raspberries, chopped strawberries or even chopped
and lightly sugared mint. Non-alcoholic cider can also be used for this
dessert.
This dessert can be made even in small shot
glasses and served on graduation and cocktail parties, weddings and other summer
celebrations.
I also made chicken in cider, but more about that in few days.
I also made chicken in cider, but more about that in few days.
Ihan mielettömän upea ohje, kiitos!!
VastaaPoistaXx
Hauska idea! Tykkään kovasti tuollaisista näyttävistä, annoskokoisista jälkkäreistä. :)
VastaaPoistaMainio idea! Ja hieno toteutus! Kiitti.
VastaaPoistaVau, tosi kivan näköistä!
VastaaPoistaJälkkärin voi tietysti tehdä myös kuohuviinistä tai shampanjasta, jos haluaa viedä ideaa asteen edemmäksi...
VastaaPoistaTaitaa olla upein jälkkäri mitä olen vähään aikaan nähnyt!
VastaaPoista