29.6.2013

The first day of holiday

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Perjantai oli ensimmäinen lomapäivä viiden viikon lomasta (josta yksi viikkoon ylityövapaita), edellisellä viikolla pidin jo yhden päivän lomasta, koska työpanostani kaivataan kesken loman heinäkuun lopulla.

Loma alkoi varsin arkisesti siivoamalla. Perusteellisen siivouksen jälkeen vein pestyt lakanat kuivumaan ulos, ulkona kuivatun pyykin tuoksu kuuluu kesään! Sitten hyppäsinkin fillarin selkään ja ajelin keskustaan. Arjen ylellisyyksiin kuuluu pyörätie kotiovelta Stockmannille...


Illalla herkuteltiin loman kunniaksi. Tein tapaksia; täytin pari parvekkelta napattua paprikaa artisokkapyreellä ja paistoin pari jättikatkarapua, jotka syötiin Siipan tekemän aiolin kanssa. Lisäksi söimme manchegojuustoa, serranokinkkua ja chorizomakkaraa. Olin jo ostanut punaviinipullon, mutta hainkin Alkosta pullon kuivaa sherryä tapasten kaveriksi. Istuimme pitkään parvekkeella kauniista illasta nauttien.

Illan kruunasi kulhollinen mansikoita ja joululahjaksi saatua suklaafondueta. Mansikoiden kanssa nautittu Platino pink-kuohari oli aika makeaa, mutta maistui hyvin kylmäksi jäähdytettynä.

Tänään sitten jotain kevyempää...

To celebrate my first day of five week summer holiday we did set a tapas setting; peppers with artichoke puree, shrimps wiht home made aioli, manchego cheese, chorizo and serrano ham. For dessert we had strawberries, chocolate fondant and pink sparkling wine. Today's menu will be something lighter...

4 kommenttia :

  1. Hyvää lomaa ja hauskaa Berliini matkaa. Se on niin ihanan rento kaupunki ja erilaisten maailmojen kokonaisuus ettei varmasti tule tylsää.

    VastaaPoista
  2. Voi miten ihanainen loman aloitus! Tuota Platino Pink-kuoharia pitää ehdottomasti kokeilla kun oma loma alkaa :) Mukavaa toista lomapäivää....

    VastaaPoista
  3. Oijoi, miten ihania kuvia ja herkkuja! Hyvää lomaa :)

    VastaaPoista
  4. Ihania tapaksia. Hyvää lomaa

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.