13.11.2013

5:2-ateria; eksoottinen lohisalaatti / 5:2 meal; an exotic salmon salad

 
 
Kaupassa oli kakia (persimon) ja viikunoita tarjouksessa. Niiden innoittamana tein hedelmäisen kylmäsavulohisalaatin. Etenkin 5:2-paastopäivinä annoksen herkullinen ulkonäkö on tärkeää (vaikka olen usein tehnyt myös kasvissosekeittoa, josta ei kovin kummoisen näköistä tule, vaikka vähän yrteillä ja paahdetuilla siemenillä koristelisikin, herkullista kylläkin).

Tähän salaattiin tuli ruokailijaa kohden; 100 g kylmäsavulohta, 1/4 kurkku, 2 herkkusientä, 2 viikunaa, ½ kakia, ½ iso salaattiruukku. Salaatin pyörittelin kastikkeessa jonka sekoitin ruokalusikallisesta karkeaa Dijon-sinappia, ruokalusikallisesta kurpitsaöljyä ja ruokalusikallisesta vettä. Salaatin päälle ripautin vielä unikonsiemeniä, kun niitä on nyt iso purkki kotona.


Persimons and figs were on sale, so I decided to make a fruity cold smoked salmon salad.
Especially on 5:2 fast days the delicious appearance of food is important (although I have often made ​​ vegetable soup,  not looking so special,  even garnished with herbs and roasted seeds).

This salad consisted the following per person; 100 g smoked salmon, 1/4 cucumber, 2 mushrooms, 2 figs, ½ persimon, half salad head. Dressing I made by mixing tablespoon coarse Dijon mustard, tablespoon of pumpkin seed oil and tablespoon of water. I garnished the salad with poppy seeds, as I have a big jar of them at home.
  

3 kommenttia :

  1. Ihanan näköinen salaatti - ravintoa vatsalle ja silmille! :)

    VastaaPoista
  2. Jassua kompaten.. näissä kuvissa on ravintoa sekä vatsalle että silmille. Upeita kuvia! Tuli sitäpaitsi nälkä :)

    Hei sinäkin tulossa huomenna sinne ID-juhliin?! Sallyn blogista huomasin :) Onpas mukava nähdä!

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.