15.11.2013

Näyttävä mutta edullinen illallinen / A fancy but inexpensive dinner

 
 
 
Kokatessani tätä ateriaa viime viikonloppuna, mieleeni tuli entisen työtoverin vähän hapan tokaisu vuosien takaa "Sä teet aina ruokaa tuollaisista hienoista, kalliista ja vaikeasti saatavista aineksista". Silloin ruokakassistani pilkisti niinkin eksoottinen ostos kuin basilika...

Tämänkin aterian ainekset ovat hienosta kaupasta eli Lidlistä (no jotkut mausteista ovat muualta)... Ja koko annoksen hinta taisi jäädä alle viiden euron.

Bon Appetitin Thanksgiving-numero tuli sopivasti edellisenä päivänä. Olin jo ostanut Lidlistä salaattia, minttua, ankanrinnan ja granaattiomenan. Kuinka ollakaan Bon Appetitissa oli ihan granaattiomenasalaatin ohje kalkkunan (eli tässä tapauksenssa ankan) kaveriksi. Olen tehnyt tätä jo toistamiseenkin.

Granaattiomena-minttulisäke

 pieni salottisipuli, silputtuna
4 dl granaattiomenan siemeniä
1 dl oliiviöljyä
1 ½ tl hienoksi raastettua sitruunan kuorta
1 rkl tuoretta sitruunamehua
1 rkl punaviinietikkaa
2,5 dl hienonnettua tuoretta minttua
   Suolaa ja vastajauhettua mustapippuria


Yhdistä salottisipuli, granaattiomena siemenet, öljy, sitruunan kuori, sitruunan mehu, viinietikka ja minttu pieneen kulhoon, mausta suolalla ja pippurilla.


Tavoilleni uskollisena sovelsin reseptiä; jätin öljyn pois, punaviinietikan korvasin balsamiviinietikalla ja sitruunamehun lisäksi käytin myös appelsiinin menua ja hienonnettua appelsiinin kuorta.

Lisäke voidaan tehdä päivää aiemmin. Peitä ja säilytä jääkaapissa. Lisää minttu ennen tarjoilua.

Ankan nostin tisikipöydälle lämpenemään hyvissä ajoin ennen paistamista. Hieroin sen kiinalaisella viismausteella, suolalla ja ripauksella sokeria. Leikkasin nahkapuolelle ristikon, laiton fileen nahkapuoli alaspäin kylmälle panmulle ja paistoin kuumalla pannulla kunnes nahka oli ruskeaa ja rasvaa oli sulanut reippaasti, sitten ruskistin lihapuolta vielä vähän ja siirsin ankan 200 C uuniin kahdeksaksi minuutiksi. Kiedoin ankanrinnan folioon vetäytymään ja tein sillä aikaa vihersalaatin; kastikeen sekoitin granaattiomenan mehusta ja karkeasta Dijonsinapista.

Nopea ja edullinen, mutta näyttävä ja herkullinen illallinen oli valmis. Halvempaa -ja parempaa- kuin Big Mac!


A previous colleague claimed that my cooking is expensive, complicate and fancy. I admit the fancy part (quite often), but not expensive and complicated. Ingredients for this dinner I bought form Lidl, an inexpesive grocery cain store. Price of this dinner was cheaper than a Big Mac.

Husband subscribed me Bon Appetit, I adapted the pomegranate mint relish recipe from the Thanksgiving issue.

Bon Appetit's pomegranate mint relish

 ½ small shallot, chopped
cup pomegranate seeds
½ cup olive oil
teaspoons finely grated lemon zest
1 tablespoon fresh lemon juice
1 tablespoon red wine vinegar
1 cup finely chopped fresh mint
Kosher salt and freshly ground black pepper
 

Combine shallot, pomegranate seeds, oil, lemon zest, lemon juice, vinegar, and mint in a small bowl; season with salt and pepper.
 
I replaced red vinegar with balsamic vinegar, omitted oil and added orange juice & grated orange skin.
 
Relish (without mint) can be made 1 day ahead. Cover and chill. Add mint before serving.
 
 
Duck I took out form fridge to warm up before frying. I rubbed it with Chinese five spice, salt and sugar and cut a grid on skin. I placed the duck breast on cold skillet and fried on high heat until skin was brown and crispy. Duck breast was browned the meat side for a moment before frying in 200 C oven for 8 min. Afterwards I wrapped the meat in foil and made a green salad with pomegranate juice and coarse Dijon mustard dressing in the meantime.
 
A fast, reasonably priced and easy to make dinner!

 
 

1 kommentti :

  1. Granaattiomenoita on kyllä odotettu! Eilen putsasin kahden granaattiomenan siemenet talteen, saa nähdä kauan ne säilyvät jääkaapissa. Nam! :P

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.