10.12.2013

Suklaakakkunen / An easy chocolate "cake"

 
 
 
 
Olen nähnyt erilaisissa maailman herkkukaupoissa isoja suklaalevyjä, joiden pinnalle on ripoteltu milloin mitäkin sahramista chiliin ja kuivatuista marjoista suolahippusiin. Pariisissa suklaapuodin ikkunaa ihaillessani sain jo kuukausia sitten idean helppoon joulun ajan tuliaiseen tai joulutervehdykseen;

Paahda manteleita pannulla, varo etteivät ne pala.

Sulata  mikrossa tai vesihauteessa eri astioissa maito (tai tummaa) suklaata ja valkosuklaata. Käytin tähän yhden 200g Fasun maitosuklaalevyn ja yhden 120 g (?) Pandan valkosuklaalevyn.

Kaada 20 cm kertakäyttöpiirakkavuokaan ( löytyy ruokakaupoista ja marketeista) ensin maitosuklaa ja sen päälle valkosuklaa. Sekoita hammastikulla kerroksia varovasti keskenään. Asettele manteleita ja kuivattuja karpaloita pinnalle. Anna jähmettyä viileässä. Suklaakakkunen irtoaa helposti vuoasta.


Tällaiset lahjat on helppo pakata paistopusseihin ja sulkea jollain nätillä nauhalla (itselläni ensimmäisenä osui melko mitäänsanomatonta vaaleaa satiininauhaa, mutta tästä saa vaikka kuinka korean nauhoilla ja korteilla).


It's very easy to make fancy looking Christmas chocolates at home to give as gifts. This chocolate cake bar I made by mixing 200 g milk chocolate and 120 g white chocolate, pouring the mixture in 20 cm disposable cake dish and decorating the chocolate with dried cranberries and toasted almonds. Possibilities are endless, you can use dark, milk or white chocolate and decorate it with chili,  candies, dried berries, salt flakes...
 

4 kommenttia :

  1. Ou nou, aivan liian ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suunnitteilla on jo uusia, vähän pienempiä versioita.

      Poista
  2. Onpa kaunis "kakku" ja todella loistava lahja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen jo vuosikausia antanut kotitekoisia suklaamakeisia joululahjaksi, mutta tällaista "kakkusta" en ollut aiemmin tehnytkään.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.