24.1.2014

5:2-paaston lämmin porkkanasalaatti / 5:2 fast dinner; a warm carrot salad

 


Jokin aika sitten kirjoittelin tekemistäni säilötyistä sitruunoista. Samassa julkaisin sitruunaisen tahinitahnan reseptin, jota en ollut itse siinä vaiheessa kokeillut.

Tein puolet reseptin määrästä tähän salaattiin. Tahnasta tuli aika paksua, joten lisäsin vettä pariin kertaan muutaman ruokalusikallisen kerrallaan.

Salaatin pohjana on kurttukaalia, lämpimänä tarjottavia porkkanoita (5 kpl kahdelle) paahdoin uunissa n. 20 min yhden veriappelsiinin mehussa ja maustoin mustapippurilla. Suolaa en lisännyt lainkaan, koska säilötyissä sitruunoissa on aika reilusti suolaa.

Päälle kuutioin vielä pienen avokadon, jonka jaoin kahdelle. Pirskottelin salaattiin sitrunaista tahinitahnaa ja avokadokuutioiden  päälle vielä chilitahnaa, jota olin jatkanut sitruunamehulla.

Some time ago I wrote abut preserved lemons, which I had made. In then posted also recipe for a lemony tahini paste.

I made a half recipe for this salad. The paste was quite thick, so I added water a couple of times a few tablespoons at a time.

On the bottom I have Savoy cabbage, carrots were served warm. I  roasted them in juice of one orange for about 20 minutes and seasoned with freshly ground black pepper. I didn't add salt at all, because there is plenty of salt in preserved lemons .

On top I cubed a small avocado. Salad was sprinkled with the tahini paste and avocados wiht mix of lemon juice and chili paste.

2 kommenttia :

  1. Mahdottaman hyvältä kuulostaa yksinkertaisista raaka-aineista koottuna. Tiedätkö, olen etsinyt tuollaista uunivuokaa itselleni, mikä sinulla oli edellisessä päivityksessäsi, mutten ole mistään löytänyt ja siinä se nyt oli!! :-))
    xx

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuparinen uunivuoka oli häälahja ystäviltä, se on ollutkin ahkerassa käytössä.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.