22.1.2014

Sitruunakanaa / Lemon chicken




Perjantai-iltaisin haluan jotain hyvää, mutta helposti valmistuvaa. Työviikon jälkeen en kauaa jaksa seistä hellan ääressä.
 
Viime perjantaina uuniin meni jo edellisenä päivänä kaupasta haettua broilerinrintaa. Olen vähän lipsunut tavastani kirjoittaa viikon ruoka- ja ostoslistat etukäteen, mutta pari päivää eteenpäin yleensä mietin ruoat, etten mene harhailemaan kauppaan keräilemään ostoskoriin mitä sattuu.
 
Kotona oli tekemiäni säilöttyjä sitruunoita ja sovelsin hieman aiemmin julkaisemaani reseptiä, kun kotona oli avatuissa purkeissa ja pusseissa artisokansydämiä, kuivattuja viikunoita ja oliiveja.
 
Broileritagine säilöttyjen sitruunoiden, vihreiden oliivien, artisokan ja viikunoiden kera



1 broilerinrintaa nahkoineen
½  tl kutakin; kurkumaa, kanelia, korianteria, juustokuminaa, kuivattuja korianterinlehtiä 
½ dl sitruunamehua
8 viipaletta säilöttyä sitruunaa
½ dl vihreitä kivettömiä oliiveja
6 artisokan sydäntä
8 kuivattua viikunaa halkaistuna
2,5 dl kanalientä

Lämmitä uuni 190 asteeseen.

Sekoita kuivat mausteet sitruunamehun ja öljyn kanssa. Kääntele kanaa marinadissa ja jätä maustumaan jääkaappiin ainakin tunniksi.


Ruskista kana keskilämmöllä pannussa 8-10 min, kääntele kanaa niin että se ruskistuu joka puolelta. Laita uuninkestävän astiaan, ripottele kanan päälle sitruunasiivut, artisokat, oliivit ja viikunat , kaada kanaliemi päälle. Paista uunissa n. 45 min, kunnes kypsää. 

Tarjoa couscousin tai riisin kanssa. 

- 

On Friday nights I want to eat something good, but don't feel like standing by the stove for a long time.
 
I don't make shopping lists for the whole week as often I used to, but I usually think few days ahead. I had bought chicken and used what ever we had at home with it.
 
We had preserved lemons I had made earlier, artichoke hearts, olives and dried figs. A great combo with chicken.
 
Chicken Tagine with Preserved Lemons, Green Olives and Golden Raisins
2 chicken breasts with skin
1 tsp each, turmeric, cinnamon, coriander, cumin, dried cilantro
½ c olive oil
½ c lemon juice
4 slices preserved lemon
½ c green olives
8 dried figs, halved
1 c chicken stock


Mix all of the dry spices together with the olive oil and lemon juice. Toss the chicken in the marinade and let sit refrigerated for at least an hour.

 
Preheat oven to 350 degrees.


On medium-high heat, sear the chicken to create a nice golden crust, approximately 8-10 minutes. Make sure to turn the chicken breasts so that all sides get the color.


Scatter lemons, artichoke hearts, lives and figs over the tops. Pour in chicken stock and bake for 45 minutes to an hour.

 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.