26.1.2014

Taidetta ja muuta mukavaa / Art & crafts

 





 Lauantaina olin Marjon kanssa Design-museossa Henrik Vibskovin näyttelyyn tutustumassa.

Designmuseon kevään suurnäyttely sukeltaa tanskalaisen nykymuodin pioneerin ja pelle pelottoman, Henrik Vibskovin, fantastiseen maailmaan ja tuo Helsinkiin nykymuodin nousevan tähden koko luomisprosessin ja poikkitaiteellisen vimman. Vibskovin vaatteet eivät ihan olleet ominta minua, melkoisen taiteellisia...

Osallistuimme myös "taidetyttöjen" opastuksella työpajaan, jossa askartelimme "taiteellisia" kortteja. Välillä haukattiin pullaa ja sitten jatkettiin alennusmyyntien loppurysäyksiin.

Design Museum’s  main exhibition of the spring season delves into the fantastic world of Henrik Vibskov, a pioneer of contemporary Danish fashion design and a boundless inventor. This exhibition will bring to Helsinki the whole creative process of this rising star of contemporary fashion design and his cross-disciplinary fervour.

We also took part in a work shop and crafted few artsy post cards. After a coffee break it was time to check some end of the sale discounts.

Kröhöm... keittokirjahan sieltä lähti kotiin, vaikka olen itselleni luvannut, että kasvattaisin keittokirjakokoelmaa harkiten. Puolustuksekseni voin sanoa, etten ole viimeisen vuoden aikana kovin montaa keittokirjaa ostanutkaan. Alunperin lähdin etsimään Martha Stewartin kakkukirjaa Akateemisen alen lopurysäksestä, mutta se oli jo loppuun myyty.

I bought a cookbook (again) at  the final sales. I have promised myself that I will not buy too many cookbooks, and I have to say that I have bought only very few books in the past year. This book is in Swedish, so I can also practice my Swedish while cooking!

Illalla syötiin jo toissapäivänä perjantai ruoan kanssa samaan aikaan uunissa kypsentämääni chili con carnea. Olin jo jonkin aikaa ajatellut tehdä chiliä ja kun torstaina oli Hesarissa Gullichsenien uudesta kirjasta ohje, päätin tehdä sitä viikonlopuksi. Chilihän on niitä ruokia, jotka vain paranevat lämmittämällä. Postaan ohjeen myöhemmin niille, jotka eivät kirjaa ole hankkineet tai Hesarista ohjetta lukeneet.

On Saturday night we also ate chili con carne that I had made already on Friday night. Chili is one of the foods that only get better when they are rewarmed. Recipe will follow later on.

4 kommenttia :

  1. Kiitos mukavasta seurasta ja työpaja oli tosi hauska. Tosin kaivelin vielä illalla liimaa sormistani :)
    Chili con carne näyttää TOSI herkulliselta - täytyy kokeilla......

    VastaaPoista
  2. Oliko chili ansainnut kehunsa? Hesarissa sitä ylistettiin. Mitä lihaa käytit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Chili oli oikein hyvää. Hauduttelin sitä vähän alemmassa lämpötilassa vähän kauemmin kuin reseptissä ja lämmitin ruoan seuraavana päivänä uudestaan. Liha oli naudan lapaa.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.