28.2.2014

Marenkiherkku / Pavlova in bowl

 

Kun teimme Kodin Kuvalehden makkarajuttua (lehti 5/2014, kaupoissa nyt), mietin jotain helppoa jälkiruokaa, jonka voisi nopeasti kasata. Valmistettavia ruokia oli yksitoista, en olisi enää ehtinyt tehdä aikaa vievää jälkkäriä. Tämänkin kanssa taisteltiin aikaa vastaa, synkeän pilvisenä tammikuun alun päivänä oli päivänvalo vähissä ja sekin muuttui pimeydeksi jo varhain iltapäivällä. Lehden kuvaaja onnistui kuitenkin saamaan luonnonvalossa ihan valoisan kuvan juuri kun pimeys laskeutui.


Marenkiherkku

 

4 kpl kananmunan valkuaista

1½ tl sitruunan mehua

1½ tl maissitärkkelystä

2 dl sokeria

 

täyte

 

2 dl kermaa

2 dl turkkilaista jugurttia

1 tl vaniljasokeria

2 sharonia

2 kiiviä

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sitruunamehu joukkoon vatkauksen aikana. Sekoita sokeri ja maissitärkkelys varovasti valkuaisvaahdon joukkoon. Levitä valkuaisvaahto pellille leivinpaperin päälle. Paista marenkipohjaa 100 °C:n lämpötilassa uuninluukku raollaan noin 1,5 tuntia ja anna kuivua uunin jälkilämmössä pari tuntia. Murenna isohkoiksi paloissa. Marengin voi säilyttää pari päivää ilmatiiviissä rasiassa ennen käyttöä.

Vatkaa kerma ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.  Sekoita vaniljasokeri ja jugurtti joukkoon. Kuri ja kuutioi hedelmät. Kasaa jälkiruoka laittamalla kerroksittain  jugurtti-kermavaahtoa, marenkia ja hedelmiä.


When we planned for the photo shoot for a Finnish magazine Kodin Kuvalehti, I was thinking of some easy dessert that I could quickly make during the day. We made so many dishes, that I didn't have time to make any time-consuming dessert. I decided to make a pavlova in a bowl, as I could make the  meringue few days ahead and dice the fruits early in the morning.

Pavlova in bowl

meringue


4 egg whites
1 ½ tsp lemon juice
1 ½ tsp cornstarch2
 dl sugar

filling

2 dl cream
2 dl Turkish yoghurt
1 teaspoon vanilla extract or vanilla sugar
2 sharon/ kaki fruits
2 kiwi fruit

Beat egg whites until stiff. Add lemon juice during the whipping. Mix in gently sugar and cornstarch in egg white foam. Spread the egg white mixture on a lined baking tray. Bake at 100 ° C, the oven door ajar for about 1,5 hours and allow to dry in in the oven for a couple of hours . Crumble into fairly big pieces.
Meringue can be stored few days in an airtight container prior to use.Whip the cream and sugar until fluffy. Stir in vanilla and yoghurt. Dice the fruit . Assemble the dessert by layering yoghurt, whipped cream, meringue and fruits.

10 kommenttia :

  1. Olalaaaa...mikä ihana herkku tällaiselle makean rakastajalle...heti kun tervehdyn, aioin kokeilla...kiitos ohjeesta ja hyvää viikonloppua!!
    XX

    VastaaPoista
  2. Slurps....yksi jälkiruokaherkuistani :) Täytyykin taas tehdä.

    VastaaPoista
  3. Pavlova on marenkiherkkujen aatelia :) Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, pavlovassa yhdistyvät makeus ja raikkaus ihanasti.

      Poista
  4. Arvaa kuka tekee tätä viikonloppuna. Kävisikö tähän mielestäsi jotkin marjat? Ja jos, niin mitäpä laittaisit?

    Mua kyllä vilpittömästi harmittaa, kun jää tämä juttu lehdestä lukematta. Oothan sä mun suosikki blogistejani!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marjat sopivat ehdottomasti! Esim. mansikat, vaďelmat, karhunvatukat... aprikoosi sopii myös hyvin.

      Suosikkityttö kiittää punastellen!

      Poista
  5. Näyttää ihanalle! Pavlova kuuluu suosikkijälkkäreihini. Luin kaikki Pariisipostauksesi! Ihania juttuja, Larudeelle on pakko mennä ja kirppareille. :) Kiitos vinkeistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Clignancourtin markkinoilla menee helposti koko päivä. Ne ovat valtavat ja kaikkea mielenkiintoista nähtävää on paljon.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.