21.3.2014

Entisen pavunvihaajan mustapapuburritot ja kuvaustarvikevinkki / Black bean burritos



                          
 En vielä jokin vuosi sitten pitänyt pavuista lainkaan. Nyt olen parissa vuodessa henkisesti kasvanut papujen ystäväksi.  Laitan niitä salaatteihin, syön paahdettujen juuresten kanssa tai käytän niitä vaikka burritojen täytteenä. Mustapavut, voipavut, härkäpavut, kaikki käyvät. Niin se maku voi muuttua vielä aikuisiälläkin...  
 
Vain se englantilaistyyppinen papu-tomaattimössö purkista saa vieläkin puistatuksia aikaan. 

Ja tähän välin kuvaustarvikevinkki ilman maksettuja mainoslinkkejä tai taloudellista hyötyä bloggaajalle. Taisin joskus aiemmin kertoa, kuinka hankin ebaysta kuvaamiseen heijastimeksi sellaisen hopeisen värisen auton ikkunan suojuksen parilla eurolla. Se on ollutkin paljon käytössä. Kotiin tulleessa Sellon kampanjaesitteessä oli Rajalalla tämän viikon alessa 5in1-heijastinsarja 110 cm halkasijaltaan hintaan 29€ (normaalihinta 79€). Kokoontaittuva heijastinkangas jossa viisi eri heijastinpintaa: kulta, hopea, musta, valkoinen ja läpinäkyvä. Siippa kannusti ostamaan sen ja hakikin heijastinsarjan minulle Sellosta.  Tarjous on siis vain Sellon Rajalassa tämän viikon.
 
 
Mustapapuburritot
  2 maissitortillaa
2 rkl kasvisöljyä
1 pieni sipuli, hienonnettuna
1/2 punainen paprika, hienonnettuna
1 tl murskattua valkosipulia
1 (15 unssi) voi mustia papuja, huuhdeltuna ja valutettuna
1 tl hienonnettua jalapenoa
1 dl tuorejuustoa tai hapankermaa
1/2 tl suolaa
2 rkl hienonnettua tuoretta korianteria
Kääri tortillat folioon ja laita 175 ° C uuniin. Lämmitä 15 minuuttia.
Kuumenna öljy keskilämmöllä paistinpannulla. Laita sipuli, paprika, valkosipuli ja jalapeno pannulle, kuumenna 2 minuuttia välillä sekoittaen. Kaada pavut pannulle, hauduta 3 minuuttia sekoittaen.
Leikkaa tuorejuusto kuutioiksi ja lisää pannulle, lisää suola. Hauduta 2 minuuttia välillä sekoittaen. Sekoita korianteri seokseen.
Levitä seos lämmitetyille tortilloille. Tarjoile heti. Voit myös ripotella hieman juustoraastetta tortillojen päälle ja lämmittää uunissa kunnes juusto on sulanut. Tarjoile (kotitekoisen) salsan, limelohkojen ja hapankerman kanssa.
 
Some year ago I didin't like beans at all. Now I use them in many dishes.
 
Black bean burritos
 2 corn tortillas                
2 tablespoons vegetable oil
1 small onion, chopped
1/2 red bell pepper, chopped
1 teaspoon minced garlic
1 (15 ounce) can black beans, rinsed and drained
1 teaspoon minced jalapeno peppers                       
3 ounces cream cheese or sour cream
1/2 teaspoon salt
2 tablespoons chopped fresh cilantro
Wrap tortillas in foil and place in oven heated to 350 degrees F (175 degrees C). Bake for 15 minutes or until heated through.
Heat oil in a 10-inch skillet over medium heat. Place onion, bell pepper, garlic and jalapenos in skillet, cook for 2 minutes stirring occasionally. Pour beans into skillet, cook 3 minutes stirring.
Cut cream cheese into cubes and add to skillet with salt. Cook for 2 minutes stirring occasionally. Stir cilantro into mixture.
Spoon mixture evenly down center of warmed tortilla and roll tortillas up. Serve immediately.
                             
  •  

  • 

    4 kommenttia :

    1. Olen aina ajatellut, etten osaa valmistaa papuja, enkä oikein tiedä miten niitä käyttää, mutta olet kyllä ollut innoittajani asiassa, kiitos siitä!! :-))
      XX

      VastaaPoista
      Vastaukset
      1. Olenkin pavuista innostuttuani laittanut niitä erilaisiin ruokiin.

        Poista
    2. Pavuthan ovat hyviä :) olen aina pitänyt niistä!

      VastaaPoista
      Vastaukset
      1. Minulla kesti kauan oppia pitämään pavuista, mutta nyt olen ottanut vahinkoa takaisin.

        Poista

    Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.