29.3.2014

Rapsakat polentaraskalaiset / Polenta fries



 
Blogit ovat minulle ehtymätön inspiraation lähde niin ruokiin, sisustukseen kuin pukeutumiseen. Useimmiten toteutan oman versioni, jossa alkuperäinen on ollut vain inspiraation lähteenä, mutta varsinkin ruoissa joskus toteutan reseptin sellaisenaan. Kuten vaikka nämä Andalusian auringossa-blogista löydetyt polentaranskalaiset. Tein polentapuuron jo edellisenä iltana, ruokailupäivänä leikkelin jähmettyneen puuron tikuiksi ja paistoin uunissa

Seuraksi itse tehtyä makkaraa pakkasesta ja uunikuivattuja tomaatteja. Mahtava arki-illallinen.

 
Polentaranskalaiset

2,5 dl polentaa 
reilu 5 dl vettä 
1/2 sitruunan mehu (1 kanaliemikuutio)
 1/2 sitruunan kuori
1 chili
1 iso rkl voita
(pari desiä parmesaania)
2 rkl (tuoretta) rosmariinia
suolaa, mustapippuria 



Keitä polenta ohjeen mukaan. Elikkä suunnilleen näin: Kiehauta vesi, lisää halutessasi liemikuutio, sekoita koko ajan voimakkaasti sekoittaen mukaan polentajauhot ja sitruunankuori. Jos seos alkaa paksuuntua jo tässä vaiheessa liikaa, lisää nesteen määrää. Laske lämpöä ja anna hautua kannen alla välillä sekoittaen n. 20 minuuttia. Tarkista sitten, onko polenta jo kypsynyt tarpeeksi pehmeäksi ja jatka tarvittaessa vielä kymmenisen minuuttia. Lisää joukkoon voi (ja halutessasi parmesaani) sekä hienonnettu rosmariini. Mausta suolalla (paitsi jos käytät parmesaania) ja pippurilla. 
 
Öljyä suorakaiteen muotoinen vuoka (omani oli kooltaan  20 cm x 27 cm ) kevyesti ja levitä pohjalle samankokoinen pala leivinpaperia. Lapioi polenta vuokaan (nopeasti, sillä se alkaa jähmettyä pian!), tasoita pinta, anna jäähtyä ja sen jälkeen jähmettyä kylmässä muutaman tunnin ajan. Ja jos pinnasta ei ihan tasaista tulekaan, ei hätää: sitä voi aina siistiä veitsellä siinä leikkausvaiheessa! 

 Leikkaa polentalevy haluamasi kokoisiksi ranskalaisiksi ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle. Roiski hieman öljyä päälle ja paista 225- asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Käännä ranskalaiset ja paista vielä toiseltakin puolelta saman verran, kunnes ne ovat rapeita. Ripottele päälle hyvää suolaa ja tarjoile.
 
 
 
I get regularly ideas and inspiration form blogs for clothing, home decoration and food. Often I use the inspiration just as a base of my own versions, but especially recipes I time to time recreate following recipe exactly (I have a badhabit to make my own versions of everything...).
 
This recipe I found from Under the Andalucian sun blog and serverd polenta fries with home made sausages and oven dried tomatoes.
 
 
Polenta fries


2,5 dl polenta
generous 5 dl waterjuice of half a lemon(1 chicken stock cube)
zest of 1/2 lemon
1 chilli
1 generous 1 tbsp butter
(few dl Parmesan)
2 tbsp (fresh) rosemary
salt, black pepper
olive oil for baking

 

 

Cook the polenta according to the instructions on the packet, which is roughly like this: Bring water to boil, dissolve the stock cube (if using), add lemon zest and juice and whisking vigorously the polenta. Keep whisking to guarantee a lump-free consistency. If it starts thickening too much too soon, add more liquid. Lower the temperature and continue cooking, covered for 20 minutes. Stir the mixture every now and then to make sure the bottom and the sides won't dry. After 20 minutes check whether it's done. If not, continue cooking for another 10 minutes until soft and creamy. Stir in butter (and parmesan if using) and rosemary. Season with salt (unless you're using parmesan) and pepper.

 
Lightly oil a rectangular dish (mine measured 20 x 27 cm) and place a similar size baking sheet onto the bottom. Spoon the polenta into the dish (be quick as it starts setting quickly!), smooth the top, let cool in room temperature and the set in the fridge for a couple hours. If the top is not perfectly even, don't fret, you can always trim it with a sharp knife as you're cutting the sheet into the fries.


 Cut into fries of desired size, spread on baking sheet onto a tray, drizzle with olive oil and bake at 225° for about 20 minutes. Then flip them over and keep baking for another 20 minutes until they are golden and crisp. Sprinkle good salt on top and serve.


2 kommenttia :

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.