23.4.2014

Kymmenen kapakan kautta / A mystery restaurant tour in Helsinki


Viime keskiviikon yhdeksättä hääpäivää emme sinä päivänä viettäneet. Keskiviikoksi osui paastopäiväkin, jota emme lähteneet muuttamaan toiselle päivälle. Söimme ihan arkisesti shaksukaa, joka tosin on Siipan suurta herkkua.

Torstaiksi kuitenkin kutsuin Siipan kolmeksi tapaamaan minua töihin. Pyysin jättämään auton kotiin, mutta muita tietoja en antanut.

Lähdin aika arkisessa asussa töihin; blazerissa (ehkä minusta sittenkin kuoriutuu blazer-nainen), mustissa farkuissa ja puuvillatopissa. Ennen Siipan saapumista vaihdoin kuitenkin astetta juhlavamman paljettitopin arkisen puuvillatopin sijaan. Kaulassa oli hääpäivälahja, Mariian valmistama savukvartsi-hopeariipus.

Last Wednesday was our ninth wedding anniversary, we didn't celebrate it then. It was our second 5:2 fast day of the week and I made shaksuka, one of Husband's favorite dishes.

On Thursday I invited Husband to my office at three and told him to leave car at home.

Before three I changed my top to a sequined top. I had my new smoky quartz and sterling pendant I got for anniversary present.






En vielä ensimmäiseen paikkaan suunnatessammekaan paljastanut jutun juonta, mutta tarkoitus oli käydä ravintoloissa, joissa emme ole käyneet (yhdessä) aiemmin.

Ensimmäinen pysähdys oli Kaartin hodarissa ja hummerissa Pikku-Roballa. Minä säin ox-hodarin ja Siippa maistoi chorizolla ja mustekalalla täytettyä hodaria. Palan painikkeeksi joimme lasilliset Bulles de Comptoir #2-shampanjaa. Hauska paikka, palvelu oli erittäin ystävällistä ja hodarit blogihehkutuksen arvoisia.


My aim was to take Husband to restaurantes where we hadn't been (together) previosly.

Our first stop was Kaartin hodari & hummeri, where we had gourmet hot dogs with Champagne. A fun place, friendly staff and delicious dogs.











 Pikku-Robalta kävelimme Espalle Tomi Björkin uuteen ravintolaan Brondaan. Neljän maissa ravintolassa oli vain muutama asiakas. Istahdimme "mannermaiseen tapaan" baaritiskille, seurasimme baarimestarien työskentelyä tiskin takana ja nautimme pari cocktailia.
Sitten hiukoikin taas hiukan, joten jaoimme maukkaan ja näyttävän, joskin hintavan charcuterie/leikkeleannoksen; talon leikkelelajitelma Iberico-porsaasta, kananmaksa-pateeta, fetatahnaa,  omenahilloketta ja rapeaa leipää.
Vaalealla puulla ja messingillä sisustettu valoisa ravintola on tyylikäs lisä Helsingin ravintolatarjontaan. Paikka tuntuu olevan paitsi suosittu ruokaravintola myös varsinainen näyttäytymispaikka. Muutamia julkkiksia ja TV:stä tuttuja oli jo alkuillasta paikalla ja ihmiset kuvasivat itseään ahkerasti someen.

From the hot dog bar we headed to a new "in" restaurant Bronda. We sat by the bar and had few cocktails. Then we felt hungry again, so we shared a charcuterie dish.

Bronda is very stylish with light wood an dbrass interior. It seems to be the new meeting point of the bold & beutiful of Helsinki.




Brondasta menimme rauhalliseen Emon viinibaariin, jossa joimme kepeän kevyet limoncello-proseccot.
From Bronda we headed to Emo wine bar, where we had sparkling limoncello proseccos.

Jälkiruoalle kävelimme Maxilliin. Täällä tosin olimme molemmat olleet, emme tosin yhdessä. Viime käynnistäni oli tainnut kulua jo 15 vuotta.

Desserts we had at Maxill. Here I had been once, but it was abt. 15 years ago, so it really didn't count.






Kauniissa kevätillassa suuntasimme kohden viimeistä kohdettamme Kampissa.

Erottajan Death or liberty-cocktailbaarin pojat ovat jokin aika sitten avanneet Books & Library-baarin Malminrinteeseen. Emme olleet aiemmin olleet siellä ja hämmästelimme hetken ikkunassa ollutta Kyrönmaan matkailun edistämiskeskus-tekstiä. Verhon takaa ei sisään päässyt näkemään, mutta ovi oli raollaan, joten astuimme sisään. Baarissa oli ollut samana iltana Juuri-tisleen ensi-ilta ja tarjolla oli juomaan tehtyjä cocktaileja. Tilassa onkin näihin tuotteisiin rakentuva pop up-baari juhannukseen asti. Pohjanmaan pojat ovat alkaneet valmistaa viskiä. Ensimmäinen erä valmistuu vuonna 2017, mutta Juuri-tislettä pääsee maistelemaan jo nyt. Ilta päättyikin Perttilän silta-cocktailiin.

Ei siis kuljettu ihan kymmenen kapakan kautta, mutta aika laaja kierros saatiin tehtyä ja silti olimme kotona jo kymmeneltä! Ja kaikesta huolimatta pahemmin horjumatta, ihan omin jaloin...

Mikä tärkeintä, Siippakin oli hyvin tyytyväinen hauskasti sujuneeseen "mysteerikierrokseen".


Our last pit stop was Books & Library cocktail bar on Malminrinne. It is hosting a fun pop up bar until Midsummer, there had been a world premier the same night for an unaged rye distillate by a Finnish  whisky maker. We both tasted distillalte based cocktails before heading home.


4 kommenttia :

  1. Kiva idea - täytyypä joskus kokeilla;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin jo pidempään miettinyt iltaa, jonka aikana voisi syödä (ja vähän juodakin) useammassa ravintolassa. Nyt kun Helsinkiin on tullut näitä rennompia paikkoja sellaisia, joissa voi syödä myös baaritiskillä, toteutui suunnitelma hienosti.

      Poista
  2. Voi Lumo, nää sun kuvat on niin lumoavia! Ihana idea ja siippakin varmasti ilahtui ♥ Hyvää hääpäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä kiva ilta ja oli hauska tutustua vähän uusiin paikkoihinkin.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.