26.4.2014

Pirteä papusalaatti / A zesty bean salad

 

 
Tämän salaatin versioita olen tehnyt aiemminkin, tällä kertaa tein papusalaattia pakastetuista härkäpavuista siian kaveriksi.
 
Pakastettuja härkäpapuja löytyy Helsingissä ainakin Hakaniemen metrotason Haulerilta. Jos pavuissa on vielä valkoinen kalvo päällä, pullauta vihreät pavut vielä niistä ulos. Viimeksi ostamissamme pavuissa kalvo oli vielä jäljellä, tällä kertaa ei. Kesällä tuoreet härkäpavut ovat tietysti vieläkin maukkaampia.
 
 
Papusalaatti

2-3 suurta kourallista kuorittuja härkäpapuja
1 purkki valkopapuja, valutettuna
1 pieni kourallinen parmesania, hienonnettuna tai karkeasti raastettuna
1 sitruunan hienoksi raastettu kuori ja mehu
1 tilkka kylmäpuristettua oliiviöljyä
1 kourallinen tuoretta minttua
merisuolaa



Murskaa 1/3 kuorituista härkäpavuista parmesanraasteen, sitruunamehun, suolan ja öljyn kanssa- voit tehdä tämän monitoimikoneessa, hienontaa veitsellä tai murskata morttelissa.  
Sekoita tahna loppujen härkäpapujen, valkopapujen ja hienonnetun mintun kanssa.

Tarkista maku, ripottele sitruunan kuori ja minttua salaattiin.


I have made versions of this broad bean salad earlier. This time I mixed broad beans with white beans and served the salad with whitefish.
 
Broad bean salad

2-3 large handfuls shelled broad beans
1 can of white beans
1 small handful parmesan, roughly chopped or roughly grated
finely grated zest and juice of 1 lemon
1 splash extra virgin olive oil

1 handful fresh mint

sea salt



Roughly mash 1/3 of the blanched broad beans with a food processor, chop them up with a knife or crush them in a pestle and mortar. Mix together with the rest of the broad beans, white beans, parmesan, lemon juice, oil and some of the mint, finely chopped. 

 Season to taste, then serve with the zest of lemon and the rest of the mint ripped up and scattered over the top.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.