10.5.2014

5:2-ateria; turskaa ja täytettyä paprikaa / 5:2 fast dinner; cod with stuffed peppers





Lidlin kylmäaltaassa oli turskaa ainaisen lohen lisäksi, 200 g paketissa oli kaksi viipaletta kevyttä kalaa. 80 kalorista ei vielä ole ihan kokonaiseksi paastopäivän ateriaksi, joten peittelin kalapalaset kinkkuviipaleella ja tein täytettyjä paprikoita seuraksi. Resepti on kahdelle.

Laitoin itse kalat kinkkukääreessä samaan aikaan paprikan kanssa uuniin. Niille olisi riittänyt vähän lyhyempikin aika, kinkusta tuli melko rapsakkaa, joten muokkasin reseptiä.
 
Turskaa ja täytettyä paprikaa
 
200 g turskaa
2 vähärasvaista kylmäsavukinkkuviipaletta
pippuria
(kalamaustetta)
sitruunamehua
 
2 paprikaa, kannat ja siemenet poistettuna
 
1 dl kvinoan jyviä
2 isoa tomaattia kuutioituna
1 rl Dijon-sinappia
2 rl turkkilaista jugurttia
1 valkosipulinkynsi murskattuna
1 rl tuoretta oreganoa, timjamia tai rosmariinia
pippuria
suolaa
 
2 rkl juustoraastetta
 
Keitä kvinoa ohjeen mukaan. Huuhtele kylmällä vedellä siivilässä, valuta.


Sekoita keitetty kvinoa, tomaatit, sinappi, jugurtti, valkosipulimurska, yrtit. Mausta pippurilla ja suolalla maun mukaan.
 
Leikkaa paprikoiden pohjista ohuet siivut niin, että saat ne seisomaan pystyssä vuoassa. Täytä paprikat seoksella, ripottele juustoraaste täytteen päälle.

Laita täytetyt paprikat 200 C uuniin viideksi minuutiksi.
 
Tällä välin pirskottele turskafileen palaset sitruunamehulla ja mausta palat pippurilla (ja kalamausteella). Suolaa et tarvitse, sillä kylmäsavukinkussa on suolaa.

Kun paprikat ovat olleet 5 min uunissa, laita kinkulla petellyt turskafileet samaan vuokaan. Anna olla uunissa vielä 15 min.
 
 
This recipe is based on a 2 x 100 g pieces of cod that I bought. Cod is very light in calories, so I made also stuffed peppers with them for abt. 500 kcal dinner. Recipe is for two.


Cod and stuffed with sweet peppers

200 g cod

2 slices lean cold smoked ham

black pepper

(fish seasoning )

lemon juice

2 sweet red, yellow or green peppers , deseeded
1 dl quinoa grains

2 large tomatoes, cubed

1 tablespoon Dijon mustard

2 tbsp Turkish yoghurt

1 garlic clove, crushed

1 tablespoon fresh oregano, thyme or rosemary

black pepper

salt

2 tablespoons grated cheese
 

Cook quinoa according to the instructions. Rinse with cold water, drain .

Mix cooked quinoa, tomatoes, mustard, yoghurt , crushed garlic and herbs. Add salt and pepper to taste.

Cut thin slices of sweet peppers so that you can get them to stand upright in oven pan. Fill the peppers with the mixture, sprinkle with grated cheese over the filling .Place the stuffed peppers in the oven 200 ° C for five minutes.

In the meantime, sprinkle the pieces of cod fillet with lemon juice and season with black pepper (and fish seasoning)  You do not need salt he fish, because ham is salty.

When the peppers have been 5 minutes in the oven, Place also the cod pieces with ham in the oven pan. Cook for another 15 minutes.
 


1 kommentti :

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.