17.6.2014

Dukkah-katkarapuja / Dukkah shrimps

 
 
Ostan silloin tällöin Hakaniemen etnisistä ruokakaupoista ison pussin jättikatkaravun pyrstöjä, joista riittää useampaankin ateriaan. Niitä on syöty mm. pastan ja peston kera. lisänä on toisella kerralal ollut myös avokadoa.
 
Pilkoin hunajamelonia ja aprikooseja, lisäksi paistoin nopeasti pannulla yhden viipaloidun nektariinin. Päälle lorautin hieman lisäöljyllä notkistettua nokkospestoa ja ripottelin mintun lehtiä. Parvekelaatikossa oli entuudestaan tavallista minttua, mutta ostin torilta istutettavaksi vielä suklaaminttua ja vahvaa minttua.

Katkaravut ruskistin nopeasti molemmin puolin, kääntäessäni heitin pannulle vielä yhden hienonnetun valkosipulinkynnen. Maustoin katkaravut dukkah-seoksella.
 
 
Dukkah
80g seesaminsiemeniä
2 rkl korianterin siemeniä
2 ruokalusikallista kuminaa
2 tl rouhittua mustapippuria
1 tl merisuolahiutaleita (Maldon)
1 rkl fariinisokeria
 
Paahda seesamin, korianterin ja kuminan siemenet kevyesti. Anna jäähtyä. Sekoita joukkoon pippuri, suola ja sokeri. Käytä heti tai säilytä ilmatiiviissä purkissa.
 
Käytän yllä olevaa reseptiä yleensä, mutta lisäksi voit lisätä myös yhden tai useamman alla mainitun raaka-aineen. Dukkah on ihana lisä Lähi-idän ruokiin. Hyvä leipä dipattuna oliiviöljyyn ja dukkahiin on taivaallista.
 
Pähkinöitä
Kuivattuja yrttejä - meiramia, minttua, timjamia
Kuivattua sitruunan kuorta
Chiliä
Siemeniä- kuminaa, fenkolia
Mausteita- kanelia, neilikkaa, kurkumaa
 
 
 I buy once in a while stores a big bag of shrimp tails from ethnic food stores.

I have served them previously with pasta & pesto, I have also served this dish with avocado.

For this dish I cubed melon and halved apricots, in addition to a sliced ​​nectarine. qukcly browned in a pan. Fruits I served with nettle pesto and sprinkled them with mint leaves.

Shrimps and prawns  I browned quickly on both sides, while turning them I added a chopped garlic glove on the pan. Shrimps I seasoned with dukkah mixture.
 
Dukkah
80g (1/2 cup) sesame seeds
2 tablespoons coriander seeds
2 tablespoons cumin seeds
2 teaspoons freshly ground black pepper
1 teaspoon flaked sea salt (like Maldon)
1 tablespoon brown sugar


Toast sesame, coriander and cumin seeds lightly. Let cool. Mix with pepper, salt and sugar. Use at once or store in airtight jar.

Above is the recipe I usually use, additionally you can add also one or several of the below. Dukkah is wonderful on Middle Eastern dishes and for bread dipping with good olive oil.
 
Nuts
Dried herbs – marjoram, mint, thyme
Dried lemon zest
Hot pepper – red pepper flakes, chili powder
Seeds – caraway, fennel, nigella
Spices –cinnamon, clove, turmeric

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.