19.6.2014

Juhannuspöytään; alkukesän cole slaw / Early summer cole slaw

 


 Varhaiskaali on alkukesän mehevä, edullinen herkku. Porkkanan sijaan raastoin joukkoon yhden kuoritun Granny Smith-omenan. Puolet majoneesista korvasin turkkilaisella jugurtilla. Tämä sopii vaikka juhannuksen grilliruokien kaveriksi.

Meillä ei taida cole slawta tosin olla juhannuspöydässä, mutta eiköhän tätä syödä lähitulevaisuudessa vielä lisääkin. Viemme anoppilaan taas valmiin marenkipohjan Pavlovaa varten, lisäksi teen ison hedelmäisen "ruususalaatin" ja focaccia-leipää. Appeni on paistanut 5 kg lihapullia ja me teimme pari kiloa raakamakkaraa! Paljon muutakin syötävää pöydät tulevat tavan mukaan notkumaan. Tosin meitä syöjiäkin on aika monta ja onhan pitkä viikonloppu edessä.


Alkukesän cole slaw
 
1 pieni varhaiskaali
1 Granny Smith-omena
sitruunamehua
 
 
Kastike
 
2 rl majoneesia
2 rl turkkilaista jugurttia
1 rl omenaviinietikkaa
rouhittua mustapippuria

Sekoita kastikeainekset keskenään
 
Raasta omena karkeasti, sekoita joukkoon vähän sitruunamehua, estää omenan tummumista. Suikaloi vahaiskaali ohuelti. Sekoita omenan joukkoon. Sekoita lopuksi kastike omenan ja kaalin joukkoon. Anna seistä muutama minuutti ennen tarjoilua.
 
 
 
Early summer cabbage is a tender, juicy and inexpensive delicasy. Instead of carrot I grated one peeled Granny Smith apple. I also replaced half of the mayonnaise with Turkish yoghurt.
 

 

Early summer cole slaw



1 small young white cabbage

1 Granny Smith apple

lemon juice





Dressing


2 tbsp mayonnaise

2 tbsp Turkish yoghurt

1 tbsp apple cider vinegar

freshly ground black pepper


Mix the sauce ingredients together in a bowl.



Grate the apple coarsely and mix with a little lemon juice in a bowl to prevent darkening of the apple. Slice cabbage thinly. Mix with apple. Mix the dressing with apple and cabbage. Let stand a few minutes before serving.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.