22.6.2014

Helppo sushisalaatti / An easy sushi salad

 


Tuleeko grilliruoka juhannuksen jälkeen jo korvista ulos?
 
Raikas, pikainen sushisalaatti syntyy näppärästi. Riisin keittämiseen menee aikaa, mutta varsinaisiin työvaiheisiin ei paljoa aikaa kulu. Sushiviinietikankin korvaan välillä valmiilla viinietikkajauheella, jota saa ainakin Tokyokanista.
 
Korvaan sushiriisin yleensä puuroriisillä, tähänkin käytin ihan halvinta puuroriisiä.
 
 
Sushisalaatti
 
2 dl sushi/puuroriisiä
4 dl vettä
½ dl sushiviinietikkaa
 
Sushiviinietikka
 
3/4 dl riisiviinietikkaa
1/3 dl sokeria
1½ tl suolaa
½ rl sakea
 
soijakastiketta
300 g lohta
½ kurkku
1 iso avokado
wasabiriisikakkusia tai wasabi-maustettuja kuivattuja herneitä

 
Huuhtele riisit hyvin siivilässä. Kaada huuhdellut riisit kattilaan. Ota toinen kattila ja keitä vesi siinä, kaada tämä vesi riisien päälle. Siirrä riisikattila kuumalle levylle ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä keskilämmöllä 10 minuuttia. Alenna lämpöä ja anna riisin porista aivan hiljaa alhaisimmalla lämmöllä vielä 30 minuuttia. Valmista sushiviinietikka sillä välin.
 
Sushiviinietikka: Kaada riisiviinietikka, sokeri, suola ja sake kattilaan. Kuumenna varovasti, kunnes sokeri on sulanut. Nesteestä tulee paksuhkoa. Jäähdytä.
 
Ota riisikattila liedeltä ja anna sen jäähtyä kannella peitettynä 15 minuuttia. Levitä sitten riisi laajaan vuokaan. Ripottele ½ dl sushiviinietikkaa pinnalle. Sekoita varovasti se riisin joukkoon. Anna jäähtyä kokonaan ja peitä riisi kostealla pyyheliinalla, jotta se pysyy pehmeänä.

Viipaloi lohi ja kurkut. Levitä riisi alimmaksi. Levitä lohiviipaleet riisin päälle, ripottele lohen päälle soijakastiketta. Koristele kurkkuviipaleilla, avokadolla ja murskatuilla wasabiriisikakkusilla tai -herneillä.

 
 
A fresh, quick sushi salad is easy to make. Rice cooking takes time, but the actual work isn't time cosuming. Sushi vinegar I often replace By ready made sushi vinegar mix powder.


Sushi salad

2 cups sushi / porridgerice4 dl water½ cup sushi vinegar

Sushi vinegar

3/4 dl rice vinegar1/3 dl sugar1 ½ teaspoon salt½ tbsp sake

soy sauce300 g  salmon½ cucumber
 
1 big avocadowasabi-flavored dried peas or rice crackers



Rinse the rice well in a sieve. Pour the rinsed rice in a pot. Take a second pot of water and boil it, then pour this water ovr the rice, bring to the boil. Cook over medium heat for 10 minutes. Reduce the heat and allow the rice to simmer at the lowest heat for another 30 minutes. Prepare sushi vinegar in the meantime.

 
Sushi vinegar: Pour the rice vinegar, sugar, salt and sake in a saucepan. Preheat gently until the sugar has melted. The liquid should be slightly thick. Cool down.


 
Take the rice pan from the heat and let it cool with the lid on for 15 minutes. Spread rice on a wide dish. Sprinkle ½ cup sushi vinegar over rice. Gently mix it to the rice. Leave to cool completely and cover the rice with a damp towel to keep it soft.Slice the salmon and cucumbers. Spread the rice on a plate. Spread the salmon slices on top of rice, sprinkle with soy sauce over the salmon. Decorate with slices of cucumber, avocado and crushed wasabi crackers or wasabi peas.





1 kommentti :

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.