Olette varmaan maistaneet etikalla ja suolalla maustettuja perunalastuja? Etikalla voi maustaa myös uuniperunoita. Löysin oivallisen ohjeen uusimmasta Bon Appetitista. Kokeilin reseptiä ensi kertaa maalla, tulos oli kaikkien mieleen.
Rapeat suola- ja etikkaperunat
1 kg uusia perunoita
1 kg uusia perunoita
2½ dl plus 2 rkl etikkaa
1 rkl suolaa
2 rkl voita
Vastajauhettua mustapippuria
2 rkl hienonnettua tuoretta ruohosipulia
merisuolaa (esim. Maldon)
Yhdistä perunat, 2½ dl etikkaa ja 1 rkl suolaa keskikokoisessa kattilassa. Lisää vettä niin, että se peittää perunat muutamalla sentillä. Kiehauta, vähennä lämpöä ja hauduta kunnes perunat ovat pehmeitä, 20-25 minuuttia; valuta ja taputtele kuivaksi.
Kuumenna voi isossa paistinpannussa keskilämmöllä-. Lisää perunat; mausta suolalla ja pippurilla. Paista, sekoittaen välillä, kunnes perunat ovat kullanruskeita ja rapeita, 8-10 minuuttia. Pirskottele loput 2 rkl etikkaa perunoiden päälle. Tarjoile ruohosipulin ja sormisuolan kera.
1 rkl suolaa
2 rkl voita
Vastajauhettua mustapippuria
2 rkl hienonnettua tuoretta ruohosipulia
merisuolaa (esim. Maldon)
Yhdistä perunat, 2½ dl etikkaa ja 1 rkl suolaa keskikokoisessa kattilassa. Lisää vettä niin, että se peittää perunat muutamalla sentillä. Kiehauta, vähennä lämpöä ja hauduta kunnes perunat ovat pehmeitä, 20-25 minuuttia; valuta ja taputtele kuivaksi.
Kuumenna voi isossa paistinpannussa keskilämmöllä-. Lisää perunat; mausta suolalla ja pippurilla. Paista, sekoittaen välillä, kunnes perunat ovat kullanruskeita ja rapeita, 8-10 minuuttia. Pirskottele loput 2 rkl etikkaa perunoiden päälle. Tarjoile ruohosipulin ja sormisuolan kera.
Crispy salt & vinegar potatoes
2 pounds baby Yukon Gold potatoes, halved, quartered if large
1 cup plus 2 Tbsp. distilled white vinegar
1 tablespoon kosher salt, plus more
2 tablespoons unsalted butter
Freshly ground black pepper
2 tablespoons chopped fresh chives
Flaky sea salt (such as Maldon)
Combine potatoes, 1 cup vinegar, and 1 Tbsp. kosher salt in a medium saucepan; add water to cover by 1”. Bring to a boil, reduce heat, and simmer until potatoes are tender, 20–25 minutes; drain and pat dry.
Heat butter in a large skillet over medium-high heat. Add potatoes; season with kosher salt and pepper. Cook, tossing occasionally, until golden brown and crisp, 8–10 minutes. Drizzle with remaining 2 Tbsp. vinegar. Serve topped with chives and sea salt.
Meillä vietetään ensi viikonloppuna valmistujaisia grilauksen merkeissä. Nämä perunat voisivat ollakin oivallinen juttu tarjoilupöytään. Kiitos ohjeesta! Kiva kokeilla jotain uutta. Kävin kurkkaamassa myös raparperi piirakan ohjeen ensi viikonloppua ajatellen =) Mukavaa alkavaa viikkoa!
VastaaPoistaPerunoita on helppo tehdä ja ne ovat sopivalla tavalla vähän erilaisia.
Poistaoih - noiden TÄYTYY olla hyviä :-)!
VastaaPoistaNiin ne ovatkin!
Poistahei - sen verran vielä että käytitkö siis ihan väkiviinaetikkaa? vai valkoviinietikkaa?
PoistaKäytin väkiviinaetikkaa. Mietimme myös, että joskus voisi viimeistelyyn kokeilla pirskottaa balsamietikkaa, jos tuloksesta halutaan vähän pehmeämpi.
Poista