14.7.2014

Rapeat suola-etikkaperunat / Crispy salt & vinegar potatoes



 
Olette varmaan maistaneet etikalla ja suolalla maustettuja perunalastuja? Etikalla voi maustaa myös uuniperunoita. Löysin oivallisen ohjeen uusimmasta Bon Appetitista. Kokeilin reseptiä ensi kertaa maalla, tulos oli kaikkien mieleen.
 
 
Rapeat suola- ja etikkaperunat


1 kg  uusia perunoita
 
2½ dl plus 2 rkl etikkaa

1 rkl suolaa

2 rkl voita

Vastajauhettua mustapippuria



2 rkl hienonnettua tuoretta ruohosipulia

merisuolaa (esim. Maldon)


Yhdistä perunat, 2½ dl etikkaa ja 1 rkl suolaa keskikokoisessa kattilassa. Lisää vettä niin, että se peittää perunat muutamalla sentillä. Kiehauta, vähennä lämpöä ja hauduta kunnes perunat ovat pehmeitä, 20-25 minuuttia; valuta ja taputtele kuivaksi.



Kuumenna voi isossa paistinpannussa keskilämmöllä-. Lisää perunat; mausta suolalla ja pippurilla. Paista, sekoittaen välillä, kunnes perunat ovat kullanruskeita ja rapeita, 8-10 minuuttia. Pirskottele loput 2 rkl etikkaa perunoiden päälle. Tarjoile ruohosipulin ja sormisuolan kera.



 

You probably have tasted salt & vinegar potato chips? Vinegar can also be used to season whole potatoes. I found a good recipe from Bon Appetit and tested it few weeks ago for the first time. Eveone loved the result.

 
Crispy salt & vinegar potatoes 
 
2 pounds baby Yukon Gold potatoes, halved, quartered if large
1 cup plus 2 Tbsp. distilled white vinegar
1 tablespoon kosher salt, plus more
2 tablespoons unsalted butter      
Freshly ground black pepper      
2 tablespoons chopped fresh chives      
Flaky sea salt (such as Maldon)
 
Combine potatoes, 1 cup vinegar, and 1 Tbsp. kosher salt in a medium saucepan; add water to cover by 1”. Bring to a boil, reduce heat, and simmer until potatoes are tender, 20–25 minutes; drain and pat dry.
 
 
Heat butter in a large skillet over medium-high heat. Add potatoes; season with kosher salt and pepper. Cook, tossing occasionally, until golden brown and crisp, 8–10 minutes. Drizzle with remaining 2 Tbsp. vinegar. Serve topped with chives and sea salt.


6 kommenttia :

  1. Meillä vietetään ensi viikonloppuna valmistujaisia grilauksen merkeissä. Nämä perunat voisivat ollakin oivallinen juttu tarjoilupöytään. Kiitos ohjeesta! Kiva kokeilla jotain uutta. Kävin kurkkaamassa myös raparperi piirakan ohjeen ensi viikonloppua ajatellen =) Mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perunoita on helppo tehdä ja ne ovat sopivalla tavalla vähän erilaisia.

      Poista
  2. oih - noiden TÄYTYY olla hyviä :-)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hei - sen verran vielä että käytitkö siis ihan väkiviinaetikkaa? vai valkoviinietikkaa?

      Poista
    2. Käytin väkiviinaetikkaa. Mietimme myös, että joskus voisi viimeistelyyn kokeilla pirskottaa balsamietikkaa, jos tuloksesta halutaan vähän pehmeämpi.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.