3.11.2014

Rapsakka nauris-granaattiomenasalaatti / Crispy turnip pomegranate salad




Snackistan-keittokirjasta on löytynyt useampi uusi suosikkiresepti, muutama viikko sitten tein anoppilassa  jo toistamiseen rapsakkaa nauris-granaattiomenasalaattia.  Kirja oli tosin unohtunut kotiin, mutta tein ulkomuistista ja hieman muutellen. Kas tässä oma versioni. Itse en tosin olisi älynnyt naurista ja granaattiomenaa yhdistää tai edes ajatellut, että naurista käytetään Lähi-Idän ruoissa.

Taisin siis hieman vähätellä, kun jokin aika sitten väitin, etten ole kokeillut mitään uusia reseptejä viime aikoina. Ihan joka päivä en siis ole mennyt siitä mistä aita on matalin.
 
Nauris-granaattiomenasalaatti
 
2 naurista
1 iso granaattiomena
 
3 rl oliiviöljyä
1 rl hunajaa
1½ tl korianterinsiemeniä murskattuna
1½ tl juustokuminaa murskattuna
1 tl kanelia
1 tl paprikaa
½ tl mustapippuria
 
Kuori ja höylää juustohöylällä nauriista ohuita viipaleita. Kuori ja irrota granaattiomenan siemenet kalvoistaan, säästä granaattiomenasta irtoava mehu.
 
Sekoita granaattiomenasta irronnut mehu, oliiviöljy, hunaja ja mausteet. Kaada nauriiden päälle ja sekoita hyvin. Anna nauriiden maustua jääkaapissa pari tuntia.

Tarjoile rucola- tai basilikasilpun ja granaattiomenan siementen kera.
 
I have found several new favorite recipes in Snackistan cookbook. I have made already twice a crispy turnip pomegranate salad. The book was at home when I made the salad at my inlawas, but I made it by memory, changing it a bit. Here is my version.


Turnip pomegranate salad


2 turnips

1 large pomegranate



3 tablespoons of olive oil

1 tablespoon of honey

1 ½ tsp coriander seeds, crushed

1 ½ tsp cumin, crushed

1 teaspoon of cinnamon

1 teaspoon paprika

½ teaspoon freshly ground black pepper




Peel and razor thin slices of turnips. Peel and remove the seeds of a pomegranate, save the excess juice.
 
Mix the pomegranate juice, olive oil, honey and spices. Pour over the turnips and mix well. Let turnips stand in fridge for a couple of hours.

Serve with shredded rucola or basil and pomegranate seeds.


2 kommenttia :

  1. Näyttääpä ihanalle :) Nauris on keittiössäni ehdottomasti liian vähän käytetty raaka-aine.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Naurista olen itsekin käyttänyt todella vähän, enkä olisi itse osannut yhdistää sitä Lähi-Idän makuihin. Toimi kuitenkin todella hyvin!

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.