Kerrostalomme takapihalla on pari raparperipuskaa, joita joku naapureistamme hoivaa. Näin raparperisesongin alkuvaiheessa niitä hyödynnetään paljon, mutta myöhemmin kesällä kun puskan "omistajan" into laantuu, taittelen sieltä usein muutaman varren käyttööni. Nyt en kuitenkaan voinut hillitä itseäni, vaan kähvelsin viime viikonloppuna yhden varren puskasta.
Kiehautin varren hunajalla mausteussa/makeutetussa vedessä, kunnes se pehmeni hieman. Raparperinvarsi pääsi uunissa paistetun ja suolalla & pippurilla maustetun lohen kaveriksi. Runsaampikin raparperi olisi maistunut lohen kera. Onneksi ystävä on luvannut toimittaa minulle raparperi. Seuraavaksi täytyykin kokeilla uusimmassa Bon Appetit-lehdessä ollutta raparperikananpoikaa.
Lohen lisänä tarjoilin marinoitua punasipulia ja fenkolia sekä litulaukkasilpulla maustettuja uunissa paistettuja pikkuperunoita. Kauden makuja parhaimmillaan!
On the backyard of our town house there are few rhubarb bushes groving. Some of our neighbours is taking care of them.
At this early stage of rhubard season they are used a lot, but later in the summer when the bush "owner's" passion for rhubarb subsides, I often cut few stems for my use. Now, however, I could not restrain myself, but stole one stem.
I blanched the stem in honey sweetened water until it softened a little. I served oven baked and salt/pepper seasoned salmon with it. I could have used more rhubarb for this dish, but fortunately, a friend has promised to supply me with rhubarb. Next I have to try out a rhubarb chicken prepared by Bon Appetit magazine's recipe.
I also served marinated red onion and fennel awith oven baked new potatoes and mustard garlic. Seasonal flavors at its best!
I blanched the stem in honey sweetened water until it softened a little. I served oven baked and salt/pepper seasoned salmon with it. I could have used more rhubarb for this dish, but fortunately, a friend has promised to supply me with rhubarb. Next I have to try out a rhubarb chicken prepared by Bon Appetit magazine's recipe.
I also served marinated red onion and fennel awith oven baked new potatoes and mustard garlic. Seasonal flavors at its best!
Nam ja nuo perunat! Ihana tuo alusta, onko se pöytä, terassi, mikä? Näyttää ihanan rouhealta. :)
VastaaPoistaUpeaa sunnuntaita Lumo <3
Alusta on appeni minulle vanhoista laudoista nikkaroima levy ihan ruokakuvia varten, kun halusin jotain rouheaa kuvien taustaksi.
PoistaOnpa kaunis annos ja taas sellainen yhdistelmä, mitä ei tullut edes ajatelleeksi.
VastaaPoistaAurinkoista sunnuntaita.
En olisi itsekään tajunnut yhdistää raparperia loheen, mutta söin kylmäsavulohi-raparperileipää aiemmin keväällä yhdessä tilaisuudessa ja ihastuin makuyhdistelmään. Siitä tuli idea tähän annokseen.
PoistaAnnos näyttää syötävän hyvältä.
VastaaPoistaLohi ja raparperi sopivat hämmästyttävän hyvin yhteen!
Poista