3.6.2015

Herkullinen aprikoosi-pinjansiemenhillo * Delicious apricot pine nut jam




Instagramissa kerroin jo pari päivää sitten keitelleeni hilloa. Instassa minut löytää nimellä @lumolifestyle

Joka kesä jo vuosien ajan olen keittänyt aprikoosihilloa pinjansiementen kera. Aprikoosien sesonki on juuri alkanut ja tämän kesän ekan satsin tein halutessani viedä jotain itse tehtyä viime viikonlopun tupaantuliaisiin. Olen jakanut tämän helpon reseptin blogissa viisi vuotta sitten, mutta tässä uudestaan teille jotka ette ole olleet silloin vielä lukijoina.

 
Aprikoosi-pinjansiemenhillo
 
1 kg puolitettuja aprikooseja ilman siemeniä
3 dl hillosokeria
kourallinen pinjansiemeniä
Sekoita aprikoosinpuolikkaat ja sokeri, peitä ja anna mehustua yön yli. Seuraavan aamuna kiehauta ja hauduta n. 30 min, sekoita pinjansiemenet joukkoon. Säilö kuumennettuihin purkkeihin. Voit sekoittaa raastettua tuoretta inkivääriä tai laventelia halutessasi hilloon haudutuksen alkuvaiheessa lisämakua antamaan.


 
As told in Instagram few days ago, I made a batch of this easy apricot pine nut jam last weekend and gave a jar as housewarming gift along a bag of gourmet coffee and potted lavender. I have shqred this recipe in the blog abt five years ago, but probably most of my current readers were not following Lumo back then.


Apricot pine nut jam

 
 
1 kg abricots halved and pitted
3 dl jam sugar with pectinek
a handful of pine nuts
Mix abricot halves and sugat, cover and let stand overnight. Next morning let boil shortly and simmer the mixture for 30 min, mix in pine nuts. Store in sterilized jars. You can season the jam with fresh ginger or dried edible lavender before simmering, if wanted.
.

2 kommenttia :

  1. Nam onpa herkullinen yhdistelmä. Kivaa päivää <3

    VastaaPoista
  2. Näyttää kyllä niin hyvältä ja ohjeena kuulostaa varsin simppeliltä valmistaa.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.