18.6.2015

Mansikkakauden alkuun * Strawberry delish


 
Juhannusaatto jo huomenna, onpas kesäkuu mennyt nopeasti, vaikka kesä ei tunnu edes alkaneen...
Monella on juhannusmenu jo päätettynä, mutta tässä helppo jälkkäri vaikka juhannuksen juhlintaan.
 

Mikään ei tietenkään hakkaa suomalaista mansikkaa, mutta mansikkakausi taitaa tänä vuonna alkaa vähän myöhässä Suomessa. Otin varaslähtöä tekemällä yksinkertaisen jälkkärin belgialaisilla mansikoilla. Nyt kun kurtturuusut alkavat kukkia, monissa ruoissani alkaa taas olla koristeena -ja syötävänä! - niiden terälehtiä. Käytätähän ruoissa vain lannoittamattomia ja tuholaissuojaamattomien ruusujen terälehtiä.
 
 
 
Sekoita mascarponea ja turkkilaista jugurtti 1:1-suhteessa. Ota sopivamäärä mansikoita ja puolita ne. Murenna pari suklaakeksiä, ripottele annoksen päälle mintunlehtiä ja ruusun terälehtiä.

 
 
Nothig beats Finnish strawberry (if you don't believe, welcome to Finland in July to test). Finnish strawberries are late this sumer due to cold weather, so I had to start with Belgian ones. Roses are starting to bloom now, so I will use rose petals in the coming weeks/months in many dishes. They are pretty - and edible (pls use only roses that haven't been pesticided).
 
Mix mascarpone and Turkish yoghurt in 1:1 ratio. Take a suitable amount of strawberries and halve them. Crumble one or two chocolate bisquits. Sprinke wiht mint leaves and rose petals.

6 kommenttia :

  1. Nam - mascarponea ja mansikoita - ei voi mennä pieleen :)
    Ihanaa juhannuksen aikaa!

    VastaaPoista
  2. Mums....tätä täytyy kokeilla. Itse ostin belgialaisia mansikoita mutta kaapissa ei juuri nyt ole mascarpone... :) syödään sitten sellaisenaan.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.