Posset on helppo ja kaikílle maistuva jälkkäri.
Teen sitä usein perjantaivieraille, koska possetin voi tehdä aamulla enne töitä muutamassa minuutissa ja laittaa jääkaappiin hyytymään päivän ajaksi.
Tähän possetiin käytin "huijarin yuzu-mehua" eli sitruuna-, limetti- ja appelsinimehua 1-1-1-suhteessa. Koristeeksi syötäviä kultahippusia, syötävíä orvokin ja tervakon kukkasia ja wasabi-Kit Katia.
Tähän possetiin käytin "huijarin yuzu-mehua" eli sitruuna-, limetti- ja appelsinimehua 1-1-1-suhteessa. Koristeeksi syötäviä kultahippusia, syötävíä orvokin ja tervakon kukkasia ja wasabi-Kit Katia.
Appelsiiniposset (neljälle)
2 dl kuohukermaa
½ dl sokeria
vajaa 1 dl sitrusmehua
1 (luomu)appelsiinin kuori raastettuna
Pinnalle:
syötäviä kukkia
kultahippusia
Mittaa kerma ja sokeri pieneen kattilaan. Keittele noin 5 minuuttia koko ajan sekoittaen. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon siivilöidyt appelsiini- ja sitruunamehut. Raasta huolellisesti pestyn appelsiinin kuori ja lisää seokseen. Ota syrjään hiukan raastettua kuorta koristeeksi.
Kaada seos tarjoiluastioihin. Peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.
kultahippusia
Mittaa kerma ja sokeri pieneen kattilaan. Keittele noin 5 minuuttia koko ajan sekoittaen. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon siivilöidyt appelsiini- ja sitruunamehut. Raasta huolellisesti pestyn appelsiinin kuori ja lisää seokseen. Ota syrjään hiukan raastettua kuorta koristeeksi.
Kaada seos tarjoiluastioihin. Peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.
Posset is an easy dessert an dweveryone seems to like it.
I often make it for Friday night guests as it's easy to make in the morning and let curdle in the fridge during the day.
This time i used "cheat's yuzu juice"; lemon, lime and orange juices in 1-1-1 ratio.
This time i used "cheat's yuzu juice"; lemon, lime and orange juices in 1-1-1 ratio.
I finished portions with wasabi Kit Kat, edible flowers and gold flakes bought in Copenhagen.
Orange posset (for four)
2 dl whipping cream
½ dl sugar
shy 1 dl citrus juice
1 (organic) grated orange peel
for garnish
1 (organic) grated orange peel
for garnish
edible flowers
gold flakes
Measure the cream and sugar in a small saucepan. Cook abt. 5 minutes, stirring constantly. Remove pan from heat and stir in the sifted orange and lemon juices. Grate washed orange peel and add to the mixture. Put aside a little bit of grated peel garnish.
Pour the mixture into serving bowls. Cover with plastic wrap and let set in the refrigerator for at least four hours
Measure the cream and sugar in a small saucepan. Cook abt. 5 minutes, stirring constantly. Remove pan from heat and stir in the sifted orange and lemon juices. Grate washed orange peel and add to the mixture. Put aside a little bit of grated peel garnish.
Pour the mixture into serving bowls. Cover with plastic wrap and let set in the refrigerator for at least four hours
Ou wau, aivan ihanan näköinen (ja varmasti myös makuinen) jälkkäri <3
VastaaPoistaTämä on kyllä sitrushullulle ihana jälkkäri, olen tehnyt appelsiini-, lime- ja sitruunapossetteja. Kukilla saa muuten aika vaatimattoman jälkkärin helposti kauniiksi.
VastaaPoistaNäyttää niin herkulliselta. Ihanat kuvat.
VastaaPoistaPilvisenä iltana alkoi olla aika hämärää, mutta sain kuin sainkin napattua kuvat ilman jalustaa. Vieraat odottivat jälkkäreitään pöydässä, joten ikuistin nämä nopeasti.
PoistaOih miten kaunista :) ja varmaan myös maukasta!
VastaaPoistaSinänsä jälkkäri ei näytä oikein miltään, mutta kukat tekevät siitä paljon juhlavamman.
PoistaPistän tämän "yuzu-possetin" kokeilulistalle, varmasti kivan makuinen sitrussekoitus! Kukat todellakin kruunaavat nyt jälkkärit :) Hyvää Juhannusta!
VastaaPoistaNti Papu
Jos vähänkin pidätte sitruksesta, kannattaa tätä helppoa jälkkäriä kokeilla.
Poista