28.7.2015

Kotitekoinen limoncello * Homemade limoncello

 
 
 

Sitruunainen limoncello-likööri kuuluu niihin ohjeisiin, joissa reseptejä on yhtä monta kuin tekijääkin. Itse olen tehnyt aina tämän helpon ja muutamassa päivässä valmistuvan ohjeen mukaan, joissain ohjeissahan sitruunaa uutetaan juomaan jopa kuukausia.
 
Itse tehtyä limoncelloa pullotimme kymmenen vuotta sitten häävieriallemmekin perinteisen häämakeisen sijaan. Pikkupullon kaulaan laitettiin nimilaput ja paikkakorttikin tuli hoidettua samalla.
 
Tällä kertaa käytin limoncellon teossa ruokosokeria, joka antoi juomalle rusehtavan sävyn ja hieman syvemmän maun. Jos haluat heleämmän keltaista juomaa, käytä valkoista sokeria. Viemme limoncelloa tuliaisiana ystäville, joiden luokse meitä on kesän mittaan kutsuttu.
 
 
Limoncello
3 sitruunaa
0,375 l votkaa
2 dl sokeria
3 dl  vettä
 
Kuori sitruunan kuoren keltainen osa, purista mehu.
Kiehauta vesi, lisää sokeri ja anna liueta. Sekoita muut ainekset joukkoon, peitä kannella. Anna seistä huoneenlämmössä peitettynä kolme päivää.
 
Siivilöi ja pullota. Tarjoa kylmänä. 
 There are thusands of limoncello recipies, I have alvways used this easy one. Thsi time I uded cane sugar, shade is darker and tastle slightly deeper. If you want your liquor to be yellow, use white sugar.
Home made limoncello
3 large lemons
0,375 l vodka
2 dl sugar
3 dl water
 

Peel lemon, yellow part only. Heat water, mixin sugar until it dissolves. Let cool an dmix all ingredients in. Cover and let stand three days in room temperature. Sieve and bottle. Serve cold.


6 kommenttia :

  1. Lumo, no nyt olen kade, miten hauska idea ja lahja häälahjavieraille! Enpä olisi keksinyt moista. Enkä myös tiennyt sitäkään, että Limoncelloa voi tehdä itse.

    aurinkoa päivään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oma liköörin tekeminen oli häissämme lähimpänä "pinterest-häitä", koko Pinterestiähän ei edes ollut... Ostin työmatkoilta votkaa pikupulloissa Tallinnasta, käytimme votkat limoncellon tekoon ja näpersimme omat etiketit ja lopuksi maalasimme vielä ruman väriset korkit.

      Poista
  2. Tämä meni välittömästi kirjanmerkkeihin! Haluan ehdottomasti testata tätä helpon kuuloista reseptiä - ja rakastan limoncelloa!!

    VastaaPoista
  3. Aivan mahtava lahjaidea ja meillä loppuu kohta Italiasta tuotu limoncello niin tämä tuli todella tarpeeseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viemme yleensä jotain kotitekoista tuliaista; limoncelloa, pestoa, kotitekoisia suklaita, hilloa tms. Pataleipä on yksi vakiovieminen, kysyn usein voimmeko tuoda leivän, jos menemme illalliselle.

      Olen jopa teettänyt muutamalla eurolla Etsyn jollain myyjällä pyöreän leiman (löytyy haulla personalized stamp), ***'s special - Handmade in Helsinki, jossa on sukunimen ensimmäinen kirjain keskellä. Leimaan oman etiketin tai pakettikortin sillä.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.