3.9.2015

Richard McCormick's Pariisin lehtikaalisalaatti | Kale, avocado and raspberry salad

 

 

 

Sain arvostelukappaleen Richard McCormickin uunituoreesta Pariisi-kirjasta* tutustuttavaksi.

Kirjassa on nuoren ravintolagurun vinkkejä Pariisin ravintoloista ja liikkeistä sekä kaupungin innoittamia reseptejä.

Olen ollut Pariisissa lähinnä työmatkoilla, mutta niitä on kertynyt yli 40. Kun seuraava Pariisin messumatka onkin pian taas käsillä, selailinkin kirjaa innolla. Usea kirjassa esitelty paikka oli  jo ennestään tuttu; Mercin lifestyle-liikkeessä olen tehnyt ostoksia muutamaan otteeseen ja Rue du Rosiersin falafel-paikka L'As du Fallafeliin olen yksin kaupungissa liikkuessani päätynyt pikaiselle illalliselle useamman kerran. P
anin muistin muutamia minulle ennestään tuntemattomia paikkoja. Tällä kertaa jään kaupunkiin messupäivien jälkeen vielä pariksi päiväksi vapaalle. Toivottavasti pääsen vaikkapa kahville Marais'sa kahvila L'impropableen tai syömään kalaa Fich-ravintolaan.
 
 
Klassikoreseptien lisäksi kirjassa oli uudempien paikkojen ja Pariisin nuorten keittiömestarien innoittamia reseptejä. Heti samana iltana, kun sain kirjan käsiini, tein salaatin kirjan ohjeella. Kotona oli sopivasti edellisenä iltana poimimiani villivadelmia.
 
 
 
Lehtikaali-avokadosalaatti vadelmakastikkeella (neljälle)
 
300 g lehtikaalia
suolaa
2 rkl oliiviöljyä
2 avokadoa
1 dl granaattiomenan siemeniä
1 dl tuoreita vadelmia
1 dl saksanpähkinöitä
 1 dl alfalfan ituja

Pese lehtikaali, poista ruodit ja viipaloi. Ryöppää lehtikaalia kiehuvassa vedessä 30 sekuntia, valuta ja mausta suolalla, pippurilla sekä oliiviöljyllä.
 
Halkaise avokadot, poista kivet, lusikoi hedelmäliha kuorista ja viipaloi.
 
Kokoa salaatti suurelle lautaselle; aseta sille ensin lehtikaali ja avokadoviipaleet, sen jälkeen ganaattiomenan siemenet, tuoreet vadelmat, pähkinät ja idut. Pirskottele vadelmakastikkeella.
 
 
Vadelmakastike
 
2 rkl vadelmahilloa
1 rkl dijonsinappia
4 rkl punaviinietikkaa
1 tl suolaa
1 dl öljyä
 
Sekoita hillo, sinappi ja punaviinietikka keskenään. Kaada öljy joukkoon hiljalleen, koko ajan vispaten. Mausta suolalla.
 
 

Vadelmahilloa olinkin sopivasti tehnyt edellisellä viikolla itse poimimistani villivadelmista.
 
Pidän pekaanipähkinöistä enemmän kuin saksanpähkinöistä, joten käytin niitä. Idut unohdin kaupassa, hyvin meni ilmankin. Lehtikaalissa on yleensä hyvin vahvat lehtiruodit, jotka täytyy riipiä irti. Järvikylällä on todella hyvän makuista pehmeälehtisempää lehtikaalia ruukussa, jota käytin tässä. Sen voi käyttää sellaisenaan lehtiruoteineen ja varsineen, ilman ryöppäämistä. 
 
*Kirja kustantajalta arvostelua varten.
 
 
 
 
I received from publisher for review a Paris travel and cookbook* by  a young restaurant guru Richard McCormick. I'll travel to Paris two weeks, so it was a perfect timing.
 
 
In addition to classic recipes there are several recipes inspired by the young chefs of Paris. The very same night I got my hands on the book, I made a salad from the book as I happened to have fresh wild strawberries  had picked the previous night.
 
Kale-avocado salad with raspberry sauce (for four)
 
300 g kale
 
salt
 
2 tablespoons olive oil
 
2 avocados
 
1 dl pomegranate seeds
 
1 dl fresh raspberries
 
1 dl walnuts

 
1 cup alfalfa sprouts
 
Wash kale, remove the stems and slice. Blanch kale in boiling water for 30 seconds, drain and season with salt, pepper and olive oil.



Halve the avocados, remove the stones, spoon the flesh from the skins and slice.Assemble salad on a large plate; Place first kale and avocado, then pomegranate seeds, fresh raspberries, nuts and sprouts. Sprinkle with raspberry dressing.



Raspberry dressing
 
2 tablespoons raspberry jam
 
1 tablespoon Dijon mustard
 
4 tablespoons red wine vinegar
 
1 teaspoon salt
 
1 dl oil



Mix together jam, mustard and red wine vinegar. Pour the oil in slowly, whisking constantly. Season with salt.
 

I like pecans more than walnuts, so I used them. Sprouts I forgot to buy, but salad was delicious with out them. Kale has usually strong stalks that have to be cut off, but I found delicious softer kale that didn't call for blanching either.

 
* Book received from publisher for reviews.

 

4 kommenttia :

  1. Voi miten upean näköinen salaatti!! kaikki lempparijutut samassa :) tuo kirja täytyy kyllä etsiä käsiin, ihana makumatka. Ja aikamoista että olet ehtinyt käymään Pariisissa jo 40 kertaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Salaatti on tosi hyvää, olen tehnyt sitä jo kahdesti. Ja oli kirjassa muitakin hyviä reseptejä.

      Kaksikymmentä vuotta kahdesti vuodessa messumatkoilla tekee hämmästyttävät 40 kertaa... messupäivinä ei kaupunkia kerkeä nähdä juuri ollenkaan, kun päivät vietetään kaupungin ulkopuolella. Siksi olenkin välillä jäänyt viikonlopuksi, jotta Pariisi olisi muutakin kuin RER-juna.

      Poista
  2. Maistuisi kyllä täälläkin ja nuo kuvat! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on herkullinen salaatti, siinä kaikkea ihanaa yhdellä lautasella.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.