13.9.2015

Viikon varrelta | During this week

Päivät lyhenevät uhkaavaa tahtia ja elokuun korkeiden cumuluspilvien aika taitaa olla ohi Auringonlaskut ovat kuitenkin kauniita, aurinko vaan laskee liian aikaisin...

Days are fastly getting shorter. Sunsets are pretty, but sun just sets too early!
 
 
 
 

Arvid Nordquistin Hyvän mielen iltapäivässä tarjoiltiin pikkupurtavaa, koottiin karkkibaarista oma mix ja tutustuttiin erilaisiin tuoteuutuuksiin; mm. luomukarkkeihin. Herkullisen cappuccinon sain omalla nimellä koristeltuna. Kaikenlaista kukkaa, lehteä ja sydäntä kahveissani on ollutkin, mutta tätä ennen ei vielä omaa nimeä. Olisin voinut tilaisuudessa myös suunnitella viinipullon etiketin, mutta aika ei valitettavasti antanut periksi.
 
I attended grocery & wine Corporation Arvid Norquist's "good mood afternoon" getting to know ndn of course taste new products. Drank a cappuccino with my name on it. Baristas have made me coffees with flowers, leaves and hearts, but never previosly with my name!
 
 
 
Syksyn tulon huomaa lyhenevien päivien lisäksi siitä, että siirryn asusteissa takaisin mustaan. Kesälaukuissa ja jalkineissa on väriä, syksyllä ja talvella pääasiassa mustaa, jollen repäise ruskealla! Silmälasit ja kello pysyvät ympäri vuoden samoina. Raymond Weilin Tango-kellon olen ostanut 15 v. sitten kelloliikkeen loppuunmyynnistä hyvällä alennuksella, se on edelleen mieleinen. Ranneketta vain pitäisi lyhentää, laihtuessa pienenenevät näköjään ranteetkin. Lasit hankin netistä pilkkahintaan, kun en halunnut ostaa kalliita laseja, jotka saattavat jäädä lyhyelle käytölle (nimim. ikänäköä odotellessa). Lasit ovat olleet hyvät ja mallikin mieleinen.

Besides the short days, a sure sign of fall is that I change colorful summer shoes and bags to black. If I feel racy, I can wear brown accessories during fall and winter. My black bag is from Tokyo, Raymond Wel's Tango watch I bought from closing sale 15 years ago an dstill love it. Glasses I bough online. Didn't want to use a fortune on glasses when my eye sight can change in fast pace due to presbyobia.
 
 
 


Kallion Porthaninkadulle aukesi tällä viikolla katuruokaravintola Chalupa Machete. Käväisin avajaispäivänä maistelemassa meksikolaisia annoksia; tuoreita ja sopivan tulisia makuja.

Fine diningin uutta nousuakin on jo povattu, mutta katuruoka näyttää jylläävän vahvasti, uusia konsepteja on tullut paljon viime vuosina. Tulisipa vielä vietnamilaista katuruokaa Helsinkiin! No pho-keittoa löytyy monesta paikasta, mutta vaikka autenttiselle bahn mi-patonkikojulle voisi olla tilausta.
 
 
There has been some indications of the new rise of fine dining, bu it seems like the strong trend of street food continues. Last week Mexican Chalupa Machete opened in trendy area of Kallio in Helsinki. Fresh and hot the same time!
 
 


 
Viikonlopun aloitti Polhemin PR-toimiston uusien tilojen avajaiset. Galliano-baarin cocktail kädessä oli mukava tutustua Polhemin edustamiin brändeihin ja jutella tuttujen nelkytplus-bloggaajien Fridan, Tiian ja Maijun kanssa. 

Weekend started at housewarming of Polhem PR's new office. Galliano liquor, blogger friends and good music. A great way to let loose after a work week.
 
 
 
Tein Hanna Stoltin uudesta aamiaiskirjasta ihania aamiaisannoksia eilen, niistä lisää myöhemmin. Tämä tuorepuuro on ihan omasta hihasta tempaistu. Vakioresepti on sekoittaa 1 dl kaurahiutaleita, 1 dl jugurttia tai ½ banaani, ruokalusikallinen chiansiemeniä, 1 dl päärynänektaria ja tilkka vettä sekä 1 dl marjoja tai kuutioitua hedelmää ja surauttaa ne melko sileäksi tehosekoittimessa illalla, aamulla jääkaapissa odottaa valmis puuro. Tässä käytin nektariinia.
 
My favorite brekkie is overnight oats; 1 dl oats, 1dl yogurt or ½ banana, table spoon of chia seeds, 1 dl pear nectar, drop of water and 1 dl of berreis or cubed fruits. I mix ingredients in blender in the evening and have ready porridge waiting in the fridge in the morning.
 
 
 

 
Tänään silitän ja pakkailen- helppoa mustaa lähinnä, aamulla lähtee kone kohden Pariisia. Maanantaista torstaihin olen tiiviisti messuilla, mutta perjantain ja lauantain vietän kaupungissa vapaalla ilman sen suurempia suunnitelmia. Maraisin, Canal Saint-Martinin sekä Bastillen ruokamarkkinat taidan kuitenkin ainakin katsastaa tälläkin kerralla.

Aurinkoista sunnuntaita kaverit!
 
 

Today I am  ironing and packing -mostly easy blacks. Tomorrow morning I am taking off to Paris. The first four days I will be around the clock at the fairs, but on Friday and Saturday I will wander around the city.

5 kommenttia :

  1. Mukavan oloinen viikko sinulla on ollut ja vähän erilainen viikko tulossa. Ihanaa Pariisin matkaa <

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi. Aika tiukka puristus tulossa messupäivinä, mutta onneksi jää nuo muutamat päivät omaa aikaa.

      Poista
  2. Selvästi siellä päässä kuten täällä ollut vauhdikas viikko. Onneksi pikkuhiljaa kalenteri näyttää jo tyhjääkin, vaikka kivaa onkin.

    Voi että missasin tuon omalla nimellä kahvin Arvidilla, sehän olisi ollut ihan mun juttu. ;)

    Mukavaa iltaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kahvia tarjoiltiin ihan perällä. Harmittavasti henkilökunta ei ollut mitenkään innokasta esittelemään tuotteitaan, "namutätiä" lukuun ottamatta. Kahvi tehtiin kyllä kivasti, mutta kahvilaaduista ei kerrottu mitään ja kun olisin ruvennut kyselemään, barista hävisi paikalta.

      Poista
  3. Tuo kahvikupponen nimelläsi on kyllä ihan uskomaton taidonnäyte :)
    Hyvää Pariisin reissua ja vaatekuvia odottelen....

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.