6.11.2015

Viikon vinkit | Tips for this week

 
Monessa blogissa on säännöllisesti viikon parhaita paloja, viikonloppuvinkkejä ja sunnuntain suosituksia (tai jotain sinne päin). Ei tästä ihan säännöllistä "palstaa" blogiin tule, mutta tällä viikolla voisi vaikka vinkata näistä;



There are in regular bases The best of the week, Friday advices, Sunday supers etc.in many blogs. I don't promise to release my best tips every week, but here are few tips for this week.
 
 
´

Viikon paras vinkki; kaunis kattaus

 
Viikon paras vinkki on kattaa kaunis, maittava aamiainen arkenakin. Päivä lähtee ihan toisella tavalla käyntiin kuin hotkaisemalla jotain mautonta muovikiposta. Tuorepuuroa on helppo tehdä edellisenä iltana valmiiksi ja ottaa aamulla valmis annos jääkaapista aamulla. Kauniisti kattamisesta kirjoitti äskettäin myös 40+ -blogikollegani Scarlet.
 

Beautiful table setting

Set the table beautifully and eat a tasty breakfast also on weekdays. It gives much better start for the day than eating fast something not so tasty from the original container. Overnight oats is my bullet proof breakfast; easy to make ready in the evening, flavor combinations can be changed everytime, it's filling and tasty.
 
 
 

 


 

 

Viikon menovinkki; gourmetillallinen huipputaiteen keskellä

 
Muru on yhteistyössä Galerie Forsblomin kanssa kehittänyt pikkujoulukauden (11.-23.11. ja 29.11.-18.12.) White Christmas-illalliset, joissa ensin on galleriakierros ja sitten upea illallinen gallerian taiteen keskellä. Erilainen vaihtoehto perinteisille ravintolapikkujouluille.

 Murun Samuil Angelovin ja Timo Linnamäen kertoilivat muutama päivä sitten taustatarinoita jouluillallisen synnystä sekä maistattivat muutamia herkullisia makupaloja White Christmas-menusta. Galleria on toimistoni lähellä, herkkupalat olivat hyvää vaihtelua työpöydän ääressä nautituille pikaisille lounaille.
 
Samalla tapasin Forsblomilla viime viikolla alkaneen Bubbles-näyttelyn taiteilijan Jiri Georg Dokoupilin. Hän kertoi lumoavien, mystisten saippuakuplamaalauksiensa syntyhistoriaa. Täytyy käydä katsomassa näyttely paremmalla ajalla vielä uudestaankin.


There is an unusual dining experiece coming to Helsinki for Christmas season.

Muru restaurant will have White Christmas pop up restaurant at Galerie Forsblom 11.-23.11. and 29.11.-18.12. Evenings will start with galerie tour and continue with dinner.

I visited the press last week to taste selected bites from the menu. At the same time I met Jiri Georg Dokoupil, who opened his Bubbles soap bubbles painting exhibition the same night. His mezmerising paintings remind of  primitive marine creatures. I have to take Husband with me and go to see the exhibiton once more.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Viikon terveellisin vinkki

 
Viikon raikkain ja terveellisin keittokirja on Karita Tykän Lautasellinen kauneutta*. Kirjassa on herkullisten sokerittomien, ilmain valkoisia jauhoja valmistettujen, maidottomien reseptien lisäksi myös vinkkejä kauneuteen ja hyvinvointiin. Raakatiramisu -tai raakamisu, jolla nimellä resepti oli vahingossa mennä painoon - oli suussa sulavaa ja pääsee varmasti meillä kotikeittiössäkin testiin.


Onko teillä jotain hyviä vinkkejä tälle viikolle/kuulle?


The healthiest tip of the week

The healthiest tips of the week come from Karita Tykkä, Finnish model and cookbook autor. She has just elease her third book "Beauty on the plate", but sorry, available only in Finnish.
 
 
 

Viikon muistutus

 
Tämäkin liittyy terveyteen; marraskuu on Movember. Viiksikampanjalla muistutellaan eturauhassyövästä, samoin kuin roosalla nauhalla halutaan nostattaa tietoisuutta rintasyövästä. Mikäli blogin lukijoissa on keski-ikäisiä miehiä, muistattehan että PSA-arvot on helppo tarkistaa yksinkertaisella verikokeella.
 

Reminder of the week

 This is also health related tip. It's Movember. Moustache campaign reminds of prostate cancer, same way as the pink ribbon campaing rises breast cancer awarness. If there are middle aged men on the other side of the screen, pls remembert that there is a simple blood test for PSA screening.
 

 
 

Viikon vuodenaikavinkki - joulu tulee, oletko valmistautunut?


Viikon vuodenaikavinkki on kaikesta Odotan marraskuun loppuun-uhosta huolimatta antaa periksi ja alkaa varovaisesti valmistautua jouluun. Vielä ei tarvitse koristella, juoda litrakaupalla glögiä tai soittaa joululaulua, valmistelun voi aloittaa vaikka paketti- ja joulukorttien tekemisellä. Aion taas tehdä valokuvakirjoja (teen mm. Siipalle joka jouluksi kuluneen vuoden matkoista valokuvakirjat) niitäkin voisi alkaa kasaamaan. Se ei edes ole vielä liian jouluista puuhaa, mutta kuitenkin aikaa vievää hommaa, jonka voisi tehdä alta pois marraskuulla. Mainoksista päätellen valokuvakirjoja voi tehdä muutamassa minuutissa, mutta minulla menee aina iltakausia kuvien valitsemisessa, kirjan sivuille järjestelemisessä ja rajauksissa.

 
Onko sinulla joitain hyvä, ajankohtaisia vinkkejä? Kuulisiin niistä mielelläni.
 

Seasonal tip of the week - Christmas is coming  are you ready?

Despite my decision to start to think about Christmas only end November I have already started to prepare for Christms. Not in full force yet, but I have started to make gift tags and will soon make some photo books for gifts. I always give Husband photo books every Christmas of our travels during the year. It takes me several nights to go trough thousands of photos and to group them in the book.
 
  Do you have some good tips for this week or month?
 
*kirja saatu testiin blogin kautta
 
 
 
 

17 kommenttia :

  1. Kiva kooste ja niin herkullisiaa kuvia. Karita on kovin kovin kaunis. Upeaa viikonloppua Lumo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajattelin kokeilla välillä tällaistakin. Kaunista sunnuntaita.

      Poista
  2. Täähän oli kiva kooste, oli niin kuin jokaiselle jotakin.
    Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
  3. Mielenkiintoisia vinkkejä! :) Toi gourmetillallinen kuulostaa niin ihanalle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Illallinen on varmasti upea. Tila on upea ja maistiaiset illan tarjoilusta suussa sulavat.

      Poista
  4. Olet niin oikeassa tuon aamiasien kanssa. Pitäisi vaan saada itsensä ylös tarpeeksi ajoissa :D

    Enkä ole muuten todellakaan valmistautunut jouluun, asia käväisi kyllä mielessä tällä viikolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noissa tuorepuuroissa onkin se hyvä puoli, että ne voi laittaa illalla valmiiksi tarjoilukulhoihin, aamulla kun minuutteja ei koskaan ole liikaa.

      Poista
  5. Kaunis kattaus ja maittava aamiainen on kyllä parhaat asiat, mitä ihminen voi itselleen suoda! :)
    Kiva vinkkikooste!

    VastaaPoista
  6. Onpa sinulla kaunis blogi! Ja mielenkiintoinen tuo viikon vinkit- katsaus.
    White Christmas-illallinen kuulostaa niin mielenkiintoiselta Bubbles-tauluineen.

    Tätä täytyy tulla uudelleen lukemaan, niin kiva kattaus joulunalustoimille.
    Kiitos Lumo!

    VastaaPoista
  7. Kivoja vinkkejä :) Lisäisin vielä lauantaina ja sunnuntaina Korjaamolla pidettävän Design Markets tapahtuman .... voi tehdä vaikka jo ostoksia suurta juhlaa odotellessa...
    HUOM! en mainitse vielä sitä viisi kirjaimista sanaa, joka alkaa jiillä... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En aio heittäytyä siihen j- tunnelmaan vielä täysillä. Valokuvakirjat voisin kyllä koota, mutta siinä ei ole varsinaisesti mitään joiuista.

      Poista
  8. Täälläkin valokuvakirjojen tekeminen edessä. Annan niitä lahjaksi mm. lasten isovanhemmille. Olen lykännyt urakan aloittamista jo useamman päivän, mutta kai se nyt vaan on tartuttava hommiin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niiden tekemiseen menee paljon aikaa, kyllä minunkin on nyt aloiteltava.

      Poista
  9. Karita on tyylikäs ja kaunis nainen nahkashortsit<3 T.Jani-75

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.