Annamme monelle ruoalle omia nimiä; on Jotain soppaa, vietnamilaisia kääröjä, pompelopuuroa... ja Meidän pasta. Kaikkia ruokia yhdistää se, että resepti vaihtelee joka kerta.
Meidän pasta on yksi suosikkiruokiamme. Yksi versio pastastamme on esitelty kanssamme Kodin Kuvalehdessäkin muutama vuosi sitten. Lehteen se oli uudelleen nimetty Parisuhdepastaksi. Myöhemmin sain Mokon Paras pasta-kilpailussa kunniamaininnan pastan yhde nversion reseptillä.
Lehtijutussa pastassa käytettiin kotitekoisia makkaroita, mutta yleensä käytän ilmakuivattua kinkkua. Tämän(kin) pastan ainesosat vaihtelevat; peston sijaan käytän joskus valkosipulituorejuustoa tai oliiviöljyä ja kurpitsansiemenet on korvaan välillä pinjansiemenillä.
Tähän voi käyttää valmispestoakin, mutta minun mielestäni itse tehty on monin kerroin parempaa tehdastekoiseen verrattuna. Pestoa voi tehdä isomman satsin kerrallaan ja pakastaa jääpala- tai karamellimuoteissa.
Tämän pastan idea on siinä, ettei pastan lisäksi mitään muuta tarvitse keitellä.
Tämän pastan idea on siinä, ettei pastan lisäksi mitään muuta tarvitse keitellä.
Meidän pasta eli Parisuhdepasta
Kaksi annosta (mieluiten kokojyvä)spagettia keitettynä paketin ohjeen mukaan.
Kourallinen kirsikkatomaattana halkaistuna
Kourallinen (paahdettuja) kurpitsansiemeniä
Kourallinen kylmäsavukinkkua viipaloituna
Kourallinen tuoretta basilikaa
Yksi veteen säilötty mozzarellapallo valutettuna ja revittynä paloiksi
Mustapippuria
Pari ruokalusikallista pestoa
Kotitekoinen pesto
2 ruukkua tuoretta basilikaa
1/2 dl oliiviöljyä
pieni kourallinen pinjansiemeniä
1/2 dl parmesaania
2 valkosipulinkynttä
suolaa
pippuria
Sekoita kaikki peston ainekset tehosekoittimessa. Lisää öljyä, jos haluat pestosta juoksevampaa.
2 ruukkua tuoretta basilikaa
1/2 dl oliiviöljyä
pieni kourallinen pinjansiemeniä
1/2 dl parmesaania
2 valkosipulinkynttä
suolaa
pippuria
Sekoita kaikki peston ainekset tehosekoittimessa. Lisää öljyä, jos haluat pestosta juoksevampaa.
Sekoita pesto keitettyyn pastaan, sekoita muuta ainekset pastan joukkoon. Tarjoa heti.
Our Pasta is one of our all time favorite dishes. One version of it has been featured in a Finnish magazine Kodin Kuvalehti, it was renamed for the article as Relationship pasta. In the article we used home made sausages, but usually I use cold smoked ham. Recipe is for ever evolving; sometimes I use garlic cream cheese or plain virgin olive oil instead of pesto or replace pumkin seeds with pine kernels.
You can use store bought pesto, but home made is easy to make and in my opinion so much tastier. Left over pesto can be frozen in ice cube tray or candy molds.
The beauty of this dish is that you don't need to cook anything but pasta.
Our pasta a.k.a. Relationship pasta
Two servings of spaghetti cooked accourding to package instructions.
A handful of cherry tomatoes cut in half
A handful (roasted) pumpkin seeds
A handful of cold smoked ham, sliced
A handful of fresh basil
One mozzarella ball in the water, drained and torn into pieces
black pepper
A couple of tablespoons of pesto
Two servings of spaghetti cooked accourding to package instructions.
A handful of cherry tomatoes cut in half
A handful (roasted) pumpkin seeds
A handful of cold smoked ham, sliced
A handful of fresh basil
One mozzarella ball in the water, drained and torn into pieces
black pepper
A couple of tablespoons of pesto
Homemade pesto
2 bunches of basil leaves
1/2 dl olive oil
1/2 dl shredded parmigiano reggiano
small handful of pine nuts
2 garlic cloves
salt
pepper
Mix all pesto ingredients in a mixer. If needed add olive oil for more running texture.
Mix pesto with pasta, mix in all other ingredients. Serve immdly.
2 bunches of basil leaves
1/2 dl olive oil
1/2 dl shredded parmigiano reggiano
small handful of pine nuts
2 garlic cloves
salt
pepper
Mix all pesto ingredients in a mixer. If needed add olive oil for more running texture.
Mix pesto with pasta, mix in all other ingredients. Serve immdly.
Parisuhdepasta kuulostaa oikein hyvältä ♡
VastaaPoistaNimestä tulee mieleen yhteinen herkkuhetki oman rakkaan kanssa ilman stressiä.
Ihanaa perjantaita ja viikonloppua!
Puhuimme toimittajalle ruoasta kyllä Meidän pasta-nimellä, muta hän muutti sen juttuun paremmin sopivaksi parisuhdepastaksi. Haulla parisuhdepasta resepti löytyy edelleen Kodin kuvalehden sivuilta. Resepti oli tosiaan sillä kerralla vähän erilainen, käytimme mm. itse tehtyä makkaraa. Makkara poiki toisenkin jutun Kodin kuvalehteen, teimme toimittajaystävämme kanssa neljän aukean ja 11 reseptin makkaratalkoojutun vuotta myöhemmin.
PoistaHerkullisen näköinen ja kuuloinen pasta, jota täytyy ehdottomasti kokeilla! Hauska tapa teillä nimetä ruokianne. Meillä myös varioidaan jatkuvasti tuttuja reseptejä fiiliksen ja saatavilla olevien raaka-aineiden mukaan. Mukavaa viikonloppua!
VastaaPoistaRuokien nimeäminen taitaa sellaisia parisuhdesisäpiirivitsejä, joita on kauan yhdessä olleilla pareilla. Nimet ovat lähinnä mieheni antamia, kun hän on koettanut tapailla jonkun ruoan nimeä tai kuvailla sitä, kun olen kysynyt mitä hän haluaisi ruoaksi "No sitä, sitä MEIDÄN PASTAA!" Nimi jäi heti käyttöön ja nyttemmin hassuja nimiä on seilla ruoilla.
PoistaKyllä kelpaisi! Mukavaa viikonloppua Lumo <3
VastaaPoistaPastanrakastajana täytyykin kokeilla tätä <3
VastaaPoistaJa kyllä, pesto täytyy takuulla tehdä itse, niin suuri ero siinä on tehdastekoiseen verrattuna.