Googlailin pikaisesti Tallinnan ravintoloita kun olimme päättäneet lähteä seuraavana päivänä päiväreissuun. Parikin vaihtoehtoa vanhan kaupungin ulkopuolelta löytyi, mutta kun luin uudesta ravintola Korstenista Kalamajassa, oli päätös varhaisesta illallisesta lyöty lukkoon. Modernin teollinen arkkitehtuuri ja mukavalta kuulostava ruokalista sopi molemmille. Ravintola sijaitsi vielä sopivasti Linnasataman vieressä, tällä kertaa kun hyppäsimme alukseen siellä.
Mistä nimi Korsten? Ravintola on nimetty Kultuurkatel-kulttuurikeskuksen vieressä olevan ison savupiipun mukaan. Rakennus on ennen ollut voimalana. Piipun mukaan olikin helppo suunnistaa.
Ruokailijoita oli vain muutama iltapäivällä, valitsimme pöydän avokeittiön läheltä ja ihailimme näyttävää liekitystä muutaman kerrankin ruokailun aikana. Ruokalista oli italialaisvaikutteinen. Alkuun söin friteerattua mustekalaa, Siippa otti jättikatkarapuja. Pääruokana Siippa söi porsaanleikettä, minä parmesanilla leivitettyä kanaa. Leivitetyt retroleikkeet ovat selvästi nousussa. Myös Workshopissa oli leivitettyä kanaa. Aterian päättivät Tiramisu, Siipan vakiovalinta ja minun lemon curd-torttuni. Yleensä tilaan suklaista jälkkäriä, mutta jos listalla on jotain ihanaa sitruunaista, kallistun helposti myös siihen. Pohja oli aavistuksen liian kova, mutta curd oli suussa sulavaa.
Kolme ruokalajia kahdelle, pullo vettä, pullo Rosa dei Masi-viiniä, espressot ja lasi jälkiruokaviiniä sekä calvados maksoivat 82€ eli ei paha laisinkaan.
I googled restaurants for our July day trip in Tallin and found a recently opened restaurant Korsten where we headed for an early dinner before taking ship back to Helsinki.
Name Korsten means chimney. The chimney belonged to power station that closed in 1979. In te previous power plant is now a newly opened exciting Tallinn Creative Hub at the beginning of Kalamaja area.
For started I took calamari, husband had shrimps. As main course he ate pork chops and I took chicken Parmigiano. Thse kinds of retro dishes seem to be in trend now. I usually tend to lean towards chocolate desserts, but I also love lemon, so I chose lemon curd tart. Husband chose tiramisu, one of his favorites.
Three courses for two, a battle of Rosa dei Masi, two espressos and dessert wine & calvados cot 82€ total. Very reasonably priced meal.
Korsten, Armastus ja Hea Toit, Põhja puiestee 27a
Kauniit kuvat! Kiitos vinkistä! Taidetaan käydä kokeilemassa, syksyllä on tarkoitus lähteä viikonloppureissulle. :)
VastaaPoistaKiitos Tuire. Tallinnaan on onneksi niin helppo mennä
PoistaOnpas kivan näköistä! Hyvät kuvat! Ei ole tullut käytyä Tallinassa vuosiin, pitäis kyllä piipahtaa samalla kun käyn Suomessa. Kiitti hyvästä vinkistä!
VastaaPoistaTallinnassa kannattaa käydä, paljon on muuttunut viime vuosina(kin)
PoistaHerkullisen näköisiä ruokakuvia.
VastaaPoistaTallinnassa on niin paljon kaikkea kivaa!
Tallinna on kivan kompakti, mutta aina sieltä jotain uutta löytyy
PoistaTaas kerran niin mahtavan näköinen paikka ja ruuat. Virolaiset osaa. <3
VastaaPoistaKyllä ne vaan osaa!
PoistaTodella hyvältä näyttää ja kuulostaa, eli pitänee käydä, kun seuraavan kerran siellä pyörii:)
VastaaPoistaTodella hyvältä näyttää ja kuulostaa, eli pitänee käydä, kun seuraavan kerran siellä pyörii:)
VastaaPoistaHyvä ravintola, kannattaa katsastaa.
PoistaTallinnan ravintolascene on kyllä aika uskomaton, ja kun hinta-laatusuhde on vielä kohdillaan, niin olisi täydellinen paikka elää! Mä ehkä vielä noita leivitettyjä raskaita retroleikkeitä kaipaile, mutta hyvä tietää että ovat tulossa taas ruokamuotiin!
VastaaPoistaLeike oli hyvä, mutta en usko leivityksen siirtyvän omaan keittiöön.
Poista