28.10.2016

Bataatti avokadon ja munan kera | Sweet potato with egg and avocado


Avokadon ja munan liitto on herkullinen, mutta kun siihen liitetään bataatin makeus ja pecorinon suolaisuus, kombosta tule täydellinen!






Avokado-muna-bataatti-yhdistelmä sopii täyttäväksi brunssiruoaksi tai illalliseksi. Me söimme tätä 5:2-paastopäivän ruokana; 500 g bataatista, pienestä avokadosta, kahdesta kananmunasta ja ripauksesta pecorinoa tuli alle 500 kalorin annokset kahdelle.

1 bataatti 1 avokado
2 munaa
1 pieni kypsä avokado
pecorino-juustoa


Pese bataatti hyvin harjalla ja leikkaa pintaan veitsellä ristikkoviillot. Mausta suolalla ja pippurilla, paahda 200 C uunissa n. 30 min, kunnes ne ovat kypsiä ja pehmeitä.

Keitä kananmunia 4 min, jotta ne jäävät pehmeiksi.

Riko bataatin pintaa haarukalla, levitä puolikkaan avokadon hedelmäliha bataatin päälle. Raasta hieman pecorino-juustoa päälle. Kuori kananmuna varovasti ja nosta bataatin päälle. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan. Hyvin pestyn bataatin voi syödä kuorineen.




Combination of avocado and egg is delicious, but when coupled with the sweetness of the sweet potato and salty pecorino, combo is scrumptious! Avocado and egg -sweet potato combo is ideal for main course. We ate it as 5:2 fast day dinner; one avocado, two eggs and a 500 g sweet potato made  less than 500 calories when divided for two.


1sweet potato

1 avocado

2 eggs

1 small ripe avocado

pecorino cheese




Wash the sweet potato well with brush, cut a grid on the surface with a knife . Season with salt and pepper, roast 200 C oven for approx. 30 minutes untilsweet potato is thorougly cooked and soft.



Cook eggs 4 min, so that they remain soft.




Mash surface of sweet potato lightly with a fork, spread half of the avocado meat on sweet potato. Grate a pich of pecorino cheese on top. Carefully peel the egg and lift on the top of the sweet potato. Season with salt and pepper to taste. Well brushed and washed sweet potato can be eaten unpeeled.



10 kommenttia :

  1. Ooh ihan täydellinen kananmuna ja muutenkin oikea herkkuleipä. <3 Mukavaa viikonloppua Lumo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ennen inhosin löydää kananmunaa. Nyt rakastan sitä, etenkin avokadon kanssa.

      Poista
  2. Ihanan näköinen herkkuleipä. Tytär tuossa sanoikin jo, että voitaisiin kuulemma tällaisia tehdä.
    Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  3. Oi mikä herkku. Sun inspiksestä aloitin 5:2 ja ihan hyvin menee toistaiseksi, katsotaan miten jatkuu... :)

    VastaaPoista
  4. Toimii! Tein tämän kurpitsakombon kahdelle sunnuntailounaaksi ja ihastuin makuyhdistelmään. Heitin avocadon päälle hiukan limettiä, joka toi mukavasti häivähdyksen hapanta makua mukaan.

    Tämä olisi yllättävä iltapalaruoka vieraille jonkun IPA-oluen kanssa nautittuna. Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Avokado ja muna muodostavat täydellisen liiton, toimii varmasti kurpitsankin kanssa

      Poista
  5. Täydellisen näköinen brunssileipä. Ensi sunnuntaina ehdottomasti kokeiluun! Tuo Virpin limelisäys voisi varmaan myös toimia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itseasiassa bataatti -ei leipä- mutta sopii brunssillekin loistavasti

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.