30.10.2016

Myskikurpitsakeitto | Butternut squash soup

Myskikurpitsakeitto on ollut blogiruokien aatelia viime viikkoina. Oman keittoni tein jo yli kuukausi sitten, mutta postaukset laahavat perässä. Ideoita ja kuvia on varastossa paljon, kunhan vain ehtisin koota kaikki postauksiksiksi. 

Maukasta kauden satoa olevaa myskikurpitsaa meillä on syöty useamman kerran syksyn aikana. Olen mm. paahtanut myskikurpitsaa hummuksen kaveriksi. Säästin puolet paahtamastani myskikurpitsasta seuraavan päivän keittoa varten.

Keiton valmistuessa tein uunissa lämpimiä tomaatti-juustovoileipiä keiton kaveriksi. Edullinen ja lämmittävä syysillallinen valmistui nopeasti.



 

Myskikurpitsakeitto

½ myskikurpitsaa kuutioituna ja uunissa paahdettuna
0,5 l kasvislientä
1 valkosipulinkynsi
½ tl korianterinsiemeniä
½ tl kurkumaa
cayennepippuria maun mukaan
pippuria
(suolaa)

1 tl tahinia

Laita kattilaan paahdetut myskikurpitsakuutiot, kasvisliemi, valkosipulinkynsi silputtuna, korianterinsiemenet ja kurkuma. Anna hautua 15 min. Aja sileäksi sauvasekoittimella. Mausta pippurilla, cayennepippurilla ja suolalla maun mukaan. Koristeeksi ja mausteeksi voit laittaa keiton pinnalle lusikallisen tahinia.





I used half of the butternut squash I had toasted the previous day for soup. While soup was simmering, I prepared warm tomato and cheese sandwiches in oven. A warming  and inexpensive autumn dinner was swiftly made.


Butternut squash soup


½ butternut cubed and squash toasted in oven
0,5 l vegetable stock
1 garlic clove, minced
½ tsp coriander seeds
½ tsp turmeric
cayenne pepper
black pepper
salt

1 tsp tahini

Add toasted butternut squash cubes, vegetable stock, garlic, coriander seeds, turmeric in kettle, let simmer on medium heat for 15 minutes. Season to taste with caynne pepper, black pepper and salt. Garnish wiht tahini.


14 kommenttia :

  1. Kevyttä herkkua. Meillä on syöty kurpitsaruokia viikoittain elokuusta lähtien.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillä onkin varmasti kaikki kurpitsat omasta puutarhasta!

      Poista
  2. Tosi ihana. Tämä menee kokeilun!

    VastaaPoista
  3. Nam, ihana lämpöinen syysruoka ja ihan täydellinen Halloweeniin. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kylminä pimeinä iltoina tekee mieli tällaista lämmittävää lohturuokaa

      Poista
  4. Aivan ihanan näköistä keittoa. Syksyn saapuminen on saanut minutkin innostumaan erilaisista keitoista.
    Ihanaa sunnuntaita Lumo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keitot unohtuvat kesäksi, mutta syksyn tullen niitä on taas tullut tehtyä paljon.

      Poista
  5. Kiitos taas ihanasta ohjeesta. Hypistelin eilen kaupassa käydessäni myskikurpitsoja, mutta jäi ostamata kun mies siinä kurtisteli kulmiaan, että mitä nuo ovat. Taidanpa käydä hakemassa :)

    VastaaPoista
  6. Kiitos ohjeesta! Näyttää erittäin makoistalta syysherkulta. Itsekin olen miettinyt, että mitä noista myskikurpitsoista voisi tehdä, mutta tässä olisikin kiva ohje :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taisin ensimmäisen myskikurpitsan valmistaa vuosis aitten niin, että ostin sellaisen kotiin ja vasta sitten googlasin mitä siitä voisikaan valmistaa.

      Poista
  7. En ole edes ruokabloggaaja (ja melko laiska ruuanlaittajakin), mutta tähän tutustuin sentään viime syksynä osallistuessani matkabloggaajana afrikkalaisen keittiön ruokia esittelevälle kurssille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pari Naisten etsivätoimistoa olen lukenut, mutta en muistanutkaan että niissä syödään bataattikeittoa!

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.