17.2.2017

Mascarponelasagne

Perjantai - tekee mieli jotain hyvää illalliseksi, mutta kuka haluaa kokkailla pitkän kaavan mukaan heti työviikon jälkeen? Maukas mascarponelasagne valmistuu hetkessä.




Mascarponelasagne

2 dl mascarponea

1/2 sitruunan mehu

suolaa ja pippuria maun mukaan

1 iso nippu pinaattia, hyvin pestynä

1 dl hasselpähkinöitä, paahdettuna

pastankeittovettä, mascarponekastikeeseen

grillattua vuohenjuustoa (valinnainen)


Ensin paahda hasselpähkinät pannulla kunnes ne ovat tuoksuvia, noin 3-4 minuuttia ja pese pinaatti, ennen lasagnelevyjen kypsentämistä.


Vispaa yhteen sitruunamehu, mascarpone ja ripaus suolaa.

Leikkaa lasagnelevyt kahtia, keitä ne  suolavedessä kunnes ovat al dente. Ota syrjään n 1 dl pastankeittovettä. Pastavesi on tärkeä,suolaisena ja tärkkelyspitoisena se tekee kastikkeesta pehmeän ja myös antaa hieman makua. Sekoita lämmin pastakeittovesi mascarponeseokseen, vatkaa tasaiseksi.

Levitä mascarponeseos keitettyjen lasagnelevyjen väliin, ripottele pinaatinlehtiä joka kerrokseen. Nostele annoksen päälle paahdettuja hasselpähkinöitä (ja grillattua vuohenjuustoa)


Maukasta perjantaita!




After a workweek it's nice to eat something good but easy. Who wants to stand hours by the stove on Friday evening. Not me, that's why I made easy mascarpone lasagne.


Mascarpone lasagne

2 dl mascarpone cheese
1/2 lemon, juice
salt & pepper to taste
1 big bunch spinach, washed well
1 dl hazelnuts, toasted
Pasta cooking water, for mascarpone sauce

Grilled goat cheese (optional)



First toast the nuts in adry skillet until they are fragrant, about 3-4 minutes and wash spinach, before cooking lasagne.

Stir together the lemon juice with the mascarpone cheese and a pinch of salt.


Cut lasagne sheet in half, cook them al dente in salted water. Take aside abt 1 dl pasta cooking water. The pasta water is important because it’s salty and starchy so it will make your sauce smooth and also give some taste. Whip warm pasta cooking water in mascarpone mix until smooth.

Spread mascarpone mix on cooked lasagna sheets, sprinkle with spinach leaves. Layer lasagne sheets and mascarpone mixture, top with toasted hazelnuts (and grilled goat cheese)

4 kommenttia :

  1. Mikä täydellinen pikalasagne! Juuri kollasin jääkaapin sisällön ja päiväykset, siellä odottaisi pötkö vuohenjuustoa, ehkä siitä viikonlopun lasagnet : ) Kaunista ja aurinkoista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Usein nämä pika-ateriat ovatkin kaappien sekalaisesta sisällöstä koottuja.

      Poista
  2. Ihana resepti. Herkullista perjantaita!

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.