27.10.2017

Tahini-kaalisalaatti ja tahini-possuvartaat | Tahini pork skewers with tahini cole slaw

Tahinia on tullut ostettu parikin purkkia kun en muistanut, että sitä oli jo kotona.Yhdessä pressikassissakin oli purkillinen Urtekramin tahinia, seesamitahnaa onkin nyt riittänyt ja olen laittanut sitä erilaisiin ruokiin. Tahini sopii niin makeaa kuin suolaistakin maustamaan. Tahinilla (ja kaakaojauholla) maustettu tuorepuuro, kyllä maistuu! Hummus, no totta kai! Keksitaikinan mausteeksi tahinia, mikä ettei! Ja viimeisimpänä maukkaat tahini-kaalisalaatti ja tahini-possuvartaat.


tahini, possu, kaali, kaalisalaatti, resepti

tahini, possu, kaali, kaalisalaatti
Tahini-kaalisalaatin ja tahini-possuvartaat ehtii hyvin tehdä arkiruoaksikin, anna possun marinoitua sillä aikaa kun teet kaalisalaatin.

Tahini-possuvartaat

140 g tahinia
125 ml kookosmaitoa
½ tl korianterinsiemeniä rouhittuna
2 rkl kalakastiketta
1 rkl hunajaa
2 rkl limemehua
1 rkl seesamiöljyä
800 g possun filettä, viipaloituna 2 cm viipaleiksi
(1 punaista chiliä, ohueksi viipaloituna)
50 g suolapähkinöitä rouhittuna

Laita tahini, korianterinsiemenet, kookosmaito, kalakastike, hunaja, limemehu ja öljy suurella kulhoon ja sekoita. Sekoita puolet tahini-seoksesta possunfileen kanssa. Anna marinoitua 15 minuutin ajan.


Laita marinoidut lihapalat vartaisiin. Paista vartaita pannulla tai grillissä käännellen kunnes ne ovat läpikypsiä. Tarjoile kaalisalaatin ja lopun tahinikastikkeen kanssa.



Tahini-kaalisalaatti

150 g turkkilaista jugurttia
2 rkl tahinia
½ dl sitruunamehua
merisuolaa ja rouhittua mustapippuria
700 g valkokaalia, suikaloituna
3 varsipulia, silputtuna
50 g rusinoita
50g pinjansiemeniä, paahdettuna


Laita jugurtti, tahini, sitruunamehu, suola ja pippuri isoon kulhoon ja sekoita. Lisää kaali, sipuli, rusinat ja pinjansiemenet ja sekoita. Aseta sivuun.


Tahini is a good all around kitchen staple. I have used it in overnigh oats, cookie dough and in hummus. Now I seasoned pork skewers and cole slaw with it.


Tahini cole slaw

140g plain thick yoghurt
2 tablespoons tahini
½ dl lemon juice
sea salt and cracked black pepper
700g white cabbage, thinly sliced
3 green onions (scallions), shredded 
50 g sultanas
50g pine nuts, toasted 

Place the yoghurt, tahini, lemon juice, salt and pepper in a large bowl and stir to combine. Add the cabbage, onion,  sultanas and pine nuts and toss to combine. Set aside.

Tahini pork skewers

140g tahini
125ml coconut milk
½ tsp corinander seeds
2 tablespoons fish sauce
1 tablespoon honey, plus extra to serve
2 tablespoons lime juice
1 tablespoon sesame oil
800g pork loin, trimmed and sliced into 2cm strips
1 red chili, thinly sliced
45g salted peanuts, chopped

Place the tahini, coconut milk, fish sauce, honey, lime juice and oil in a large bowl and mix to combine.Place half the tahini mixture and the pork in a large bowl and mix to combine. Set aside for 15 minutes to marinate. 

Preheat a lightly greased char-grill pan to medium heat. You can also Fry skewers in a pan on stove.

Thread the pork onto 12 skewers and cook for 2–3 minutes each side or until charred and cooked through.

Top with chili, peanuts, and serve with the remaining tahini sauce and the slaw. Serves 4

7 kommenttia :

  1. Kaalisalaatti kuulostaa niin hyvältä.
    Ihanaa viikonloppua ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rakastan erilaisia kaalisalaatteja, tahini teki tästä taas ihan uudenlaisen.

      Poista
  2. Hurjan hyvän näköistä ja täällä kurahti massussa nyt nälkä. Tyttären kanssa ollaan kahden viikonloppu, kun mies lähti kuopuksen kanssa laittamaan mökin kesäteloille, niin taidetaan tempaista ja tilata pizzat. :)

    Kivaa viikkistä Tuuli <3

    VastaaPoista
  3. Tahini on mun lemppariaineksia,kotona aina pari purkkia. Mutta miten tuo Urtekrämin tahini,maistuuko se hyvältä ihan sellaisenaankin? Muistan kerran maistaneeni,ja se oli vähän niin ja näin, mutta ehkä koska olen täällä tottunut niin hyvään tahiniin. Tahinia lisään minäkin kaalisalaattiin, se on niin hyvää kaalin kanssa.

    VastaaPoista
  4. Urtekram on mielestäni ihan hyvää, mutta sinua varmasti hemmotellaan siellä niin tuoreilla ja korkealaatuisilla tahineilla, ettei mikään vedä niille vertoja!

    VastaaPoista
  5. Voi nam ja maiskis, tämä olisi ihan meidän ruokaa. Tahinista tykätään koko perhe, ystävä jo 30 vuoden takaa (Libanonista) meille sitä ensimmäisen kerran teki. Mukavaa Pyhäinpäivää sinulle ja perheellesi <3.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.