Jauheliha, tuo arjen luotettu raaka-aine, taipuu moneen suuntaan. Tällä kertaa hain vaikutteita Marokon suunnalta. Outi voi kertoa onko pelkkää mielikuvaa vai löytyykö marokkolaisesta jauheliha-cous cousista jotain autenttista makua. Marokkolainen ruoka on muutenkin ollut mielessä, teinhän jokin aika sitten marokkolaista pistaasikanaa.
Talvella ruokakuvat tulee otettua yleensä työpäivän jälkeen myöhään illalla ja otan ne keinovalossa usein tätä tummaa taustaa vasten. Valon lisääntyessä ja kevään lähestyessä alan kaivata keväisemmän ruoan lisäksi myös keväistä kirkkautta kuviin. On ruokakuvaajan -ainakin minun- onni, kun kaikki kuvat voi pian taas ottaa luonnonvalossa.
Marokkolainen jauheliha-cous cous
2 rkl auringonkukkaöljyä
1 keskikokoista sipulia, karkeasti silputtuna
200 g jauhelihaa
½ rkl kuminaa
½ tl jauhettua kanelia
1 tl jauhettua kurkuma
50g pehmeitä taateleita neljään osaan leikattuna
1,5 dl vihanneslientä
Couscous
150 g kuskus
sitruunan raastettu kuori
2 rkl hienonnettua mintua
50g paahdettuja suolaamattomia cashewpähkinöitä
Kuumenna öljykattilassa, lisää jauheliha, sipulit ja paista keskilämmöllä lastalla sekoitellen kunnes jauheliha on ruskistunut, mausta kanelilla, kuminalla ja kurkumalla. Lisää kasvisiemi ja taatelit, hauduta miedolla lämmöllä vielä 10 m.
Valmista couc cous kuskus paketin ohjeiden mukaan. Mausta cous cous sitruunankuorella ja mintulla. Tarjoile couscous ja jauhelihaseos cashewpähkinöiden ja tuoreen mintun kera.
Tarjosin cous cousin höysteenä myös hienonnetuilla pistaaseilla ja kurpitsansiemenöljyllä maustettua turkkilaista jugurttia.
Jauhelihapaketti on 400 g, mihin käytin lopun? Paistoin ja maustin kaiken jauhelihan kerralla. Loput 200 g tarjosin uunissa kypsennettyjen kuutioidun munakoison ja tomaatin kanssa seuraavana päivänä, lisäsin annokseen loput minttupuskasta, kolme taatelia pilkottuna ja nokareen turkkilaista jugurttia.
Kyllähän tämä on täynnä marokkolaisia makuja. Kurkuma ja kumina kuuluvat tosi moneen ruokaan. Minusta marokkolainen ruoka ei ole tulista, vaan mausteista, ihan niin kuin sanoitkin. Hitsin hyvää ruokaa siellä kyllä pääsee syömään, toki minullahan kokkina toimii oma anoppi <3
VastaaPoistaIhanaa viikonloppua ja kiitos blogini mainitsemisesta, arvostan sitä kovasti <3
Tuntemistani bloggaajista sinulla varmasti onkin paras kokemus marokkolaisesta ruoasta, totta kai linkkasin💚
PoistaUpean näköinen jauheliharuoka, joka herättää kyllä makunystyrät. Pohjois-Afrikkalainen ruoka on herkkua meidänkin perheessä varsinkin ne kaikki ihanat ateriat, mitä voi tehdä taginepadalla ja ainahan voi itse määrätä tuo tulisuuden. Tämä menee kokeiluun ehdottomasti. Ja juu sitä valoa odotellessa mennään sillä mitä on, pari kuukautta ja jo päivä on huomattavasti pidempi :).
VastaaPoistaTaginea minulla ei ole, se olisi ihana mutta ei mahdu kaappeihin😁
PoistaVarmasti herkullista ja silti yksinkertainen ja nopea ruoka. Olen vissiin tietämättäni tehnyt marokkolaista ruokaa, sillä olen käyttänyt paljon samoja mausteyhdistelmiä kuin reseptissäsi on. Kun on nyt syönyt tätä tulista thairuokaa, niin totisesti tekee mieli jo muunlaista mausteiden lempeyttä.
VastaaPoistaThai-ruokakin olisi ihanaa,mutta kaikkeen kyllästyy, jos syö samaa liian pitkään
PoistaOi, kuulostaa hyvälle. Jauheliha ja couscous on käytössä viikoittain, mutten ole koskaan tajunnut yhdistää. Kivaa viikonloppua <3
VastaaPoistaCouscousia tulee käytettyä liian harvoin, se on kuitenkin kätevä raaka-aine
PoistaKuulostaa ja näyttää ennen kaikkea hyvältä. Jauhelihaa en olekaan käyttänyt aikoihin.
VastaaPoistaMukavaa talviviikonloppua sinne Sveitsiin tai siis Hyvinkäälle :D
Jauhelihaa käytin joskus viikottain, nykyisin harvemmin. Se kuitenkin taipuu moneen ja ruoat valmistuvat nopeasti.
Poista