23.2.2018

Maidossa ja sitruunassa haudutettu kananpoika

Maidon ja sitruunan kanssa haudutettu kananpoika? Kuulostaapa omituiselta. Kyseessä oli kuitenkin Jamie Oliverin resepti ja yleensä olen pitänyt hänen ohjeistaan, joten reseptiä oli kokeiltava. Ei kai Jamie julkaisisi huonoja reseptejä? Hieman skeptinen kuitenkin olin, mutta ruoanlaittohan on kokeilua.

Pelko pois... tätä kannattaa tehdä! Tuloksena oli todella pehmeä ja maukas liha sekä rapea nahka - yksi parhaita kanareseptejä, joita olen kokeillut!









Maidossa ja sitruunassa haudutettu kananpoika

1,5 - 1,8 kg kokonainen kananpoika
1-2 tl suolaa
Mustapippuria
2 rkl oliiviöljyä
1/2 kanelitanko
kourallinen tuoretta rosmariinia
1 iso sitruuna
5 valkosipulinkynttä kokonaisena
5 dl maitoa



Kuumenna uuni 190C asteeseen.

Raasta sitruunan kuoresta keltainen osa ja laita sivuun odottamaan, lohko sitruuna ja poista siemenet.


Pese kana vedellä ja kuivaa paperipyyhkeillä.


Hiero kananpoika suolalla pippurilla hyvin joka puolelta


Kuumenna öljy rautapadassa kuumaksi. Käytä mieluiten pataa, johon kana juuri mahtuu tiiviisti. Jos käytät keraamista korkeareunaista uunivuokaa, kuumenna öljy paksupohjaisessa isossa kattilassa ja siirrä kananpoika ruskistamisen jälkeen uunivuokaan.

Ruskista kananpoika joka puolelta hyvin. Ruskistamisen jälkeen nosta kana padasta lautaselle ja täytä sitruunalohkoilla. Kaada ylimääräinen rasva pois tai ime rasva padasta valelijalla (keittiöliikkeistä, näyttää jättimäiseltä pipetiltä).


 Nosta kananpoika takaisin pataan, lisää loput ainekset pataan. Ripottele rosmariini ja sitruuna kanan päälle.


Paista kannella peitettynä (tai foliolla peitettynä, jos käytät kannetonta vuokaa) 40 minuuttia, paista 50 min lisää ilman kantta (yhteensä 1,5 tuntia). Valele nesteellä muutaman kerran kypsymisen aikana.


Anna kananpojan seistä 5 minuuttia ennen kuin nostat sen padasta. Tarjoile siivilöidyn sitruuna-maitokastikkeen kanssa.

Kananpojan kanssa maistuvat sherryviinietikalla maustettu fenkoli-omena-pekaanipähkinäsalaatti ja
uunissa paahdetut puikulaperunat.



Oletko sinä koskaan kokeillut reseptiä, josta sinulla on vähn epäilyksiä etukäteen ja ilahtunutkin kuinka hyvä ruoasta tuli?


8 kommenttia :

  1. Maidossa haudutettu lampaanliha oli sellainen, mitä epäilin vahvasti, mutta olin väärässä.
    Herkulliselta näyttää tämä kanaruoka.
    Ihanaa viikonloppua sinulle ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pääsiäisen tienoilla voisikin kokeilla lammasta maidossa haudutettuna, kiitos vinkistä Outi.

      Poista
  2. Jamie-fanina sanon, ettei voi tulla huonoa lopputulosta : )
    Ennen en ollut niin kukkakaalifani, ja epäröin tehdä siitä pyreetä, mutta siitä tulikin huippuhyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäisiköhän kokeilla, en nimittäin välitä kukkakaalista paljoakaan.

      Poista
  3. Joo en usko että Jamie huonoa julkaisisi :) Ihanat kuvat ja niin herkullisen näköistä, että menee testiin ehdottomasti!
    Minä kun en oikein keksi vaihtelua meidän ruokiin, joten pomin nyt teiltä näitä ihanuuksia ja aion yllättää perheeni :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen aina tykännyht Jamien resepteistä, helppoja toteuttaa ja aina hyviä!

      Poista
  4. Varmasti herkullista, sillä metsäjänistä ja kania olen tuolla "maitotekniikalla" tehnyt usein. Pitääpä muistaa kokeilla myös broiskuun, kokonainen kanan on niin paljon mehukkaanpaa kuin paloina. Mukavaa uutta viikkoa Tuuli <3.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy kokeilla jotain muutakin lihaa "maitotekniikalla" kun tästä tuli niin hyvää.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.