Egguccino-marenkilatte

Äitienpäivä on sunnuntaina, suloinen ja helposti valmistuva marenkilatte koristaa äitienpäivän aamiaisen.

Egguccino, latte, marenki, kahvi, marenkilatte

Egguccino, latte, marenki, kahvi, marenkilatte, munakahvi


Egguccino, latte, marenki, kahvi, marenkilatte, munakahvi

Egguccino, latte, marenki, kahvi, marenkilatte



Olin keväällä lounaalla, jossa puheeksi tuli myös erilaiset munakahvit. Yksinkertaisimmillaan raaka kananmuna sekoitetaan mustaan kahviin ja vaahdotetaan teho- tai sauvasekoittimella, jotkut lisäävä joukkoon myös kookosöljyä.  On myös versio, jossa muna rikotaan kahvin joukkoon jo ennen keittämistä.

Kepeämpi vaihtoehto on marenkilatte, johon käytetään kypsentämätöntä "ranskalaista marenkia"



Marenkilatte


1 annos vastakeitettyä espressoa (tai tuplaespresso)
1 valkuainen
1-2 rl tomusokeria

Vatkaa valkuainen kuohkeaksi vaahdoksi, lisää maun mukaan tomusokeria. (Käytin mansikan makuista tomusokeria, joka antoi miedon maun ja kauniin vaaleanpunaisen värin). Kaada espresso kuppiin ja nostele valkuaisvaahto kahvin päälle. Tarjoile.

Jos marenkikahvi ei inspiroi, kokeile laventelilattea. Laventeli onkin yksi  tämän vuoden trendikkäimmistä mausteista.


Oeltko maistanut munakahveja? Mitä pidit?

1 kommentti :

  1. Siis apua, no nyt on latte jonkalaista en ole kuunaan maistanut, oijoi ja nam ja mikä kahvikaunotar. <3 Aurinkoa päivään <3

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.