Tein suklaamarenkikakkua uudenvuoden juhliin, mutta kappas vain; tämä(kin) resepti oli unohtunut luonnoksiin.Täytyykin kahlata luonnoskansio läpi. Siellä on aiheista postauksille, reseptejä ilman kuvia, kuvia ilman tekstiä jne...
Suklaamarenkikakku on todellinen makeanystävän unelma. Vaikka ainesluetteo on pitkähkö, kaikki raaka-aineet saa lähikaupasta eikä kakku ole vähän leiponeellekaan liian vaikea.
Suklaamarenkikakku
Kakku
225 g tummaa suklaata, hienonnettuna
2 dl suolatonta voita kuutioituna
2 suurta munaa
4 keltuaista (valkuaiset käytät marenkiin)
1 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl jauhoja siivilöitynä
1/2 tl leivinjauhetta, siivilöitynä
1 dl mantelijauhoa
Marenki
4 munanvalkuaista
2 dl tomusokeria
1 tl etikkaa
2 tl maissitärkkelystä, siivilöitynä
1 rkl kaakaota, siivilöitynä
½ dl tummaa suklaata, sulatettuna
KAKKU
Kuumenna uuni 170 C asteeseen. Voitele kevyesti 20 cm
kakkuvuokakevyesti, vuoraa pohja leivinpaperilla ja aseta sivuun.
Sulata voi ja suklaa vesihauteessa. Ota levyltä kun
suklaa on sulanut ja anna seistä pari minuuttia.
Vatkaa suuressa kulhossa munat, munankeltuaiset, fariinisokeri
ja vanilja. Vatkaa noin 5 minuuttia, kunnes seos on vaaleaa ja hyvin kuohkeaa.
Lisää yksitellen sulatettu suklaa-voiseos, jauhot, leivinjauhe ja mantelijauho
ja taittele varovasti muna-sokerivaahdon joukkoon. Kaada taikina kakkuvuokaan
ja paista uunissa noin 30 min, kunnes kakku on miltei, mutta ei täysin kypsä.
Ota kakku uunista.
Kakun paistamisen loppuvaiheessa tee marenki/ohje alla ja
kaada marenki heti uunista ottamasi kakun päälle.
MARENKI
Heti kun otat kakun uunista, kaada marenki kakun päälle.
Nosta uunin lämpötilaa 180 asteeseen.
Laita munanvalkuaiset puhtaaseen kulhoon ja vatkaa kunnes
vaahtoon muodostuu pehmeitä huippuja. Lisää sokeri hitaasti vatkaten (noin 1
rkl kerrallaan). Kun olet lisännyt sokerin, lisää etikka ja vatkaa, kunnes marenki
kiiltävää. Lisää maissitärkkelys ja kaakao, vatkaa kevyesti kunnes ne ovat
sekoittuneet marengin joukkoon. Kaada joukkoon hitaasti sulatettua suklaata ja
taittele suklaa lastalla marengin joukkoon. Kaada marenki kakun päälle.
Aseta kakku takaisin uuniin ja paista noin 15-20
minuuttia tai kunnes marenkiin tulee kuiva kuori. Voit testata kevyesti napauttamalla.
Sisältä marenki jää pehmeäksi ja vähän sitkeäksi. Ota kakku uunista kun se on
valmis ja anna jäähtyä.
Marenki näyttää hyvälle tuossa kakun päällä.Tämä toimisi ehkä myös gluteenittomanakin,jos vaihtaa aineet.
VastaaPoistaUskoisin, että toimii hyvin gluteenittomanakin. Sukulaisista tai ystävistä kukaan ei ole gluteeniton, joten gluteenitonta leivontaa en pahemmin ole kokeillut.
PoistaNo on kyllä ihan järisyttävän ihana ja herkullinen kakku <3 Kaunista sunnuntaita Lumo <3
VastaaPoistaTämä onkin järisyttävän hyvää! Ei ihan jokapäiväistä syötävää tosin...
PoistaTää näyttää ihan mielettömän hyvältä. Pitääpä muistaa tämä herkku kokeilla jossain vaiheessa terassikahveille! :) Nyt kun saa mansikoitakin tuoreena, niin saa ihanat koristeet. <3
VastaaPoistaJuu ja kesällä kun saa suomalaisia mansikoita tämä on entistä ihanapi!
PoistaNam nam, syntisen herkullisen näköinen kakku💙
VastaaPoistaNo sitä tämä kyllä on, paljonkohan kaloreita yhdessä viipaleessa onkaan...
PoistaVoihan, nyt kyllä näyttää niin ihanalta tämä kakku. Mansikat sopii ihanasti suklaan kaveriksi.
VastaaPoistaAurinkoista sunnuntaita sinulle <3
Mansikat ja suklaa ovat täydellinen pari!
PoistaOi että, näyttää ihan siltä, että tästä tulee mun suosikki. Pitää ehdottomasti testata jo ensi viikonloppuna ❤️.
VastaaPoistaTämä on supersuklainen, joten jos pidät suklaasta tulee tästä varmasti suosikki
PoistaTämä kakku onnistunee täysin laktoosittomana ja gluteenittomana, joten juhlatarjoiltavaksi se olisi siinäkin suhteessa täydellinen : )
VastaaPoistaJuu, jauhot pitää vaihtaa ja tarksitaa, ettei suklaassa ole maitoa.
PoistaOi että mikä herkullisen näköinen kakku-unelma <3
VastaaPoistaTämä oli tosiaan ihana kakku.
PoistaHei. Voinko korvata maissitärkkelyksen perunajauhoilla?
VastaaPoistaEntä onnistuuko marenkikuorrutus, jos teen sen ilman suklaata ja kaakaojauhoa? Haluaisin siis hienan vähemmän suklaisen version. Kiitos vastauksesta. :)
En ole koskaan kokeillut tehdä ilman suklaata ja kaakaojauhoa. Onnistunee varmaan ilmankin, mutta koostumuksesta voi tulla hieman toisenlainen.
PoistaOlen käyttänyt myös aina maissitärkkelystä, mutta muistan lukeneeni, että 1 rkl perunajauhoja vastaa 1,5 rkl maissitärkkelystä.
Kommentti tuli väärään postaukseen - vaan haitanneeko tuo mittään;) Kakku on vaan ihan liian herkullisen näköinen;)
VastaaPoistaAivan ihana versio suklaakakusta! Tuota marenkikuorrutusta pitää kokeilla
VastaaPoistaehdottomasti. Vähän jännittää tosin marengin tekeminen, en edes muista milloin olen
viimeksi tehnyt...