Teen yleensä joka päivä uuden ruoan alusta asti. Nyt kun olen monta viikkoa yksin, olen vähän laistanut tästä ja syönyt samaa tai miltei samaa ruokaa parinakin päivänä samalla viikolla. Saatan vaikka keittää kvinoaa tai couscousia muutaman päivän tarpeiksi tai paahtaa munakoisoa, bataattikuutioita tai kurpitsaa valmiiksi.
Tällaisista raaka-aineista on sitten helppo koota annoksia vähällä vaivalla kulhoon. Couscousin voi keittää ja munakoison paahtaa jo edellisenä päivänä. Couscousin voi korvata kvinoalla ja munakoison kurpitsalla tai bataatilla, näin saa vähän eri makuisen annoksen.
Teen yleensä joka päivä uuden ruoan alusta asti. Nyt kun olen monta viikkoa yksin, olen vähän laistanut tästä ja syönyt samaa tai miltei samaa ruokaa parinakin päivänä samalla viikolla. Saatan vaikka keittää kvinoaa tai couscousia muutaman päivän tarpeiksi tai paahtaa munakoisoa, bataattikuutioita tai kurpitsaa valmiiksi.
Tällaisista raaka-aineista on sitten helppo koota annoksia vähällä vaivalla kulhoon. Couscousin voi keittää ja munakoison paahtaa jo edellisenä päivänä. Couscousin voi korvata kvinoalla ja munakoison kurpitsalla tai bataatilla, näin saa vähän eri makuisen annoksen.
Tällaisista raaka-aineista on sitten helppo koota annoksia vähällä vaivalla kulhoon. Couscousin voi keittää ja munakoison paahtaa jo edellisenä päivänä. Couscousin voi korvata kvinoalla ja munakoison kurpitsalla tai bataatilla, näin saa vähän eri makuisen annoksen.
Munakoiso-halloumisalaatti
1 pieni munakoiso
1 tl rouhittuja korianterinsiemeniä
½ tl mustapippuria myllystä
2 dl couscousia
1½ tl savupaprikaa
1 halloumijuusto
2 dl kasvislientä
15 kirsikkatomaattia
2 kevätsipulin vartta
tuoretta minttua
tuoretta korianteria
oliiviöljyä
limen mehua
Kuutioi munakoiso peukalonpään kokoisiksi kuutioiksi. Mittaa
kulhoon 2 rl oliiviöljyä, suola, pippuri ja korianterinsiemenet sekä
munakoisokuutiot. Sekoita. Levitä munakoisokuutiot uunipellille, paahda 200 C
uunissa 20 min. Sekoita kuutioita kerran paistamisen aikana.
Munakoisokuutioiden paahtuesssa uunissa mittaa couscous ja
savupaprika kulhoon.
Kuumenna kasvisliemi. Kaada couscousin sekaan, sekoita ja
peitä kulho kannella tai lautasella. Anna turvota 10-15 minuuttia.
Kuutioi halloumi. Paista juusto ruskeaksi
oliiviöljyssä.
Kuutioi sipuli, puolita kirsikkatomaatit ja silppua minttu
sekä korianteri.
Sekoittele kypsä couscous haarukalla irtonaiseksi. Lisää
paistetut halloumikuutiot, paahdetut munakoisokuutiot, varsisipuli, tomaatit
ja yrtit. Valuta päälle oliiviöljyä ja limen mehua. Tarjoa lämpimänä tai
huoneenlämpöisenä.
Ihanan ruokaisa lounassalaatti! Ja niin totta - munakoiso ja couscous vain paranevat kun muhiutuvat ja maustuvat jääkaapissa.
VastaaPoistaOlin jossain vaiheessa hulluna munakoison, tämän salaatin myöötä olen taas etsinyt erilaisia munakoisoreseptejä ja -ideoita, etenkin marinoituneita ja muhevia.
PoistaPitäisikin pitkästä aikaa tehdä couscous salaattia, kiitos muistutuksesta. Ihanan näköinen annos ja varmasti myös täyttävä ja herkullinen.
VastaaPoistaMukavaa keskiviikkoa sinulle Tuuli <3
Tämä salaatti on täyttävä ja helppo toteuttaa, sitä voi tehdä vaikka pariksi päiväksi kerrallaan.
PoistaIso peukku, munakoiso ja halloum juusto= täydellinen pari! Pitääpä muistaa omassa keittiössäkin.
VastaaPoistaNo eikö olekin! Tykkään kun ruoassa on erilaista suutuntumaa ja runsaasti makua.
Poista