12.4.2019

Ricotalla ja tomaateilla täytetyt paprikat

Olen kauan etsinyt sopivaa vähän rustiikkista, vaaleaa, muodoltaan epäkeskoa puolisyvää keskikokoista kulhoa, jota voisi käyttää paitsi tarjoiluastiana myös rekvisiittana erilaisin ruokakuviin.

Lopulta sellainen tuli vastaan Lontoon Columbia Roadilla. Kun astia oli sopivan hintainen, kokoinen eikä painanutkaan liikaa tein viimein ostopäätöksen. Vietnamissa käsintehty astia selvisi niin kukkamarkkinoiden tungoksen kuin kiertelyni Itä-Lontoossa loppupäivän ja vielä käsimatkatavarassa ehjänä kotiin.

paprika, tomaatti, resepti, ricottajuusto


Ensimmäinen astiasta nautittu ateria oli ricotalla ja tomaateilla täytetyt paprikat. Tai itseasiassa kun lähinkaupassa ei ollut alunperin ajattelemaani ricottajuustoa, käytin ricotan sijaan raejuustoa, jonka surautin sileämmäksi sauvasekottimella.  Se olikin hyvä, vähärasvaisempi korvike. Aina voi reseptejä soveltaa ja muutella, jos kaikkea ei ole saatavilla.


raejuusto, kasvisruoka

tomaattiresepti, paprikaresepti, kasvisruoka

Ricotalla ja tomaateilla täytetyt paprikat

4 punaista paprikaa, puolitettuna, siemenet poistettuna
6 anjovista (öljyssä), hienonnettuna
4 valkosipulinkynttä ohueksi viipaloituna
1 dl basilikaa
suolaa
pippuria
2 rl + 1 rl oliiviöljyä
1 rasiallinen kirsikkatomaatteja
1 dl ricottajuustoa (tai raejuustoa)
sormisuolaa

Lämmitä uuni 200°C. Laita paprikat, kuori alaspäin uuninkestävään astiaan. Sekoita hienonnetut anjovikset ja valkosipulit sekä 1 dl basilikaa revittynä kahteen ruokalusikalliseen öliiviöljyä. Levitä tahna paprikoiden päälle.

Paahda uunissa kunnes paprikat ovat pehmeitä, ja reunat ovat tummuneet, 35-45 minuuttia. Anna jäähtyä.


Nosta puolitetut tomaatit, ricotta ja loppu basilika paprikoiden päälle, pirskottele lopulla oliiviöljyllä. Mausta suolalla ja pippurilla.


Noudatatko itse ohjeita aina kirjaimellisesti vai sovellatko tarpeen mukaan?


8 kommenttia :

  1. Niin nam ja on niin harmi, kun oman miehen massu ei kestä paprikaa, sitten tulee itsekin syötyä harvoin. Silloin tulee aina nautittua, kun mies on reissuissa.

    Ihanaa viikkistä. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Takavuosina en pahemmin välittänyt paprikasta, nyt pidän siitä niin kypsennettynä kuin raakanakin. Onneksi se ei aiheuta mitään oireita.

      Poista
  2. Minä olen kova soveltaja :) Aivan ihana tuo kulho ja kyllä on tosiaan herkullisen näköinen annos.
    Ihanaa viikonloppua Tuuli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruoka ei tosiaan ole niin vakava asia, aina voi soveltaa!

      Poista
  3. Voi miten upea kulho <3 Täällä soveltaja, joka maustaa ihan oman pään mukaan ja varioi ohjeita sen mukaan mitä omasta jääkaapista löytyy! Paprikaa syödään paljon meillä, ihan mielettömän herkullinen tuo anjovis/ricottatäytteesi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotain tällaista olen etsinyt pitkään, nyt olen tyytyväinen että löysin kulhoni.

      Poista
  4. hyvältä näyttää ja hieno tuo kulho, kannatti raahata mukana aina kotiin saakka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lähikaduilla oli niin kova tungos, että vähän jännitti selviänkö sieltä ehjän kulhon kanssa, mutta onneksi selvisin!

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.