Nähdessäni nämä mehevät luumutomaatit ajattelin olevan sopiva aika tehdä taas hieman hilloa.
Vaniljainen tomaattihillo sopii niin jäätelön, ohukaisten kuin juustojenkin seuraksi. Tomaattihillo ei ole överimakeakaan.
Älä heitä vaniljatankoja pois, Voit hienontaa ne vaikka sokerin sekaan kun ne ovat kuivahtaneet. Vanilja antaa hienoa makua myös tagine-ruokiin ja vaikkapa kampasimpukoille
Makea tomaattivaniljahillo
2 kg tomaatteja
2 vaniljatankoa
1 dl hillosokeria
1 sitruuna (mehu ja kuori)
Poista siemenet, kuutioi tomaatit.
Laita tomaatit isoon teräskattilaan. Leikkaa vaniljatangot pituussuunnassa ja kaavi siemenet veitsenkärjellä. Sekoita vaniljan siemenet tomaattien kanssa, sekoita sokeri, sitruunan mehu ja kuori tomaattien joukkoon. Peitä kannella ja anna seistä yön yli.
Lämmitä tomaattiseosta, kunnes kaikki sokeri on liuennut. Lisää lämpöä ja anna kevyesti kiehua 15 minuuttia, kunnes hillo sakeutuu. Säilö lämpimiin, steriloituihin purkkeihin. Säilytä hillo jääkaapissa.
Nam mitä hilloa. Tuli heti mieleen, että sopisikohan tällainen hillo uunijuuston kaveriksi ja sitten vaikka vähän patonkia siinä myös? Huomaa varmaan, että nälissäni täällä luen postaustasi!
VastaaPoistaKivaa keskiviikkoa sinulle Tuuli <3
Helppo ja herkullinen ohje; voisin niin kuvitella tämän myös chevren pariksi ja patonkia kylkeen - kuten Outi yllä mietiskelee...
VastaaPoistaSopisiko tämä pizzan pohjaan?
VastaaPoista