28.10.2020

Halloweenin superhelppo marenkikakku

Leivontatarvikkeet saatu Dr. Oetker

Halloweenin vietto on rantautunut Suomeekin yhä tiiviimmin. Nyt halloweenia vietetään enemmän kotosalla ja pikku juhlimista varten on kiva tehdä vaikka kakku.

Halloweenkakku
Oma arkeni on kiireistä ja arkena keittiössä tulee usein oiottua mutkia ajan säästämiseksi, mausta kuitenkaan tinkimättä. Halloweeniinkin voi valmistautua helposti valmistuvin herkuin. Dr. Oetkerin halloweenin pressikassissa oli mm. marenkijauhepussi, hasselpähkinän makuista kakkumoussea, näihin molempiin lisätään vain neste. Marengin ja moussen voi myös värjätä halloweenin sävyihin ja kakun koristella nonparelleilla.


Halloweenkakku

Halloweenkakku


Halloweenin superhelppo marenkikakku

Marenki:

1 ps                     Dr. Oetker Perfect Meringues -marenkijauhetta

0,75 dl                vettä

Dr. Oetker  oranssia geeliväriä

 

Kuumenna uuni 100 asteeseen. Sekoita marenkijauhe ja vesi. Vatkaa ainekset ensin sekaisin pienellä teholla ja sitten 3 minuuttia suuremmalla teholla, kunnes marenki on kovaa. Värjää marenki oranssiksi lisäämällä geeliväriä tippa kerrallaan.

 

Piirrä kaksi (ø 16 cm) ympyrää leivinpaperille. Käännä sitten leivinpaperi ympäri. Pursota tyllan läpi marenkikakun pohja ympyräksi. Pursota sitten marenkikakun yläosa toisen piirretyn kranssin päälle.

 

Paista marenkipohjia uunin keskitasolla 60 minuuttia. Älä avaa uunia paiston aikana, jotta marengit eivät lässähdä. Kytke sitten uunista lämpö pois ja anna marenkien jäähtyä uunissa.

 

Hasselpähkinäkakkumousse:

1 ps                     Dr. Oetker Hasselpähkinänmakuista kakkumoussea

2,5 dl                  maitoa

Dr. Oetker  mustaa geeliväriä


Sekoita kakkumousse ja 2,5 dl kylmää maitoa. Vatkaa sähkövatkaimella  ensin alhaisella nopeudella 1 minuutti, sitten korkeimmalla nopeudella 4 minuuttia. Värjää mousse mustalla geelivärillä lisäämällä geeliväriä tippa kerrallaan.

 

Levitä puolet kakkumoussesta marenkipohjan päälle. Laita toinen marenkipohja moussen päälle ja levitä loppu mousse kakun päälle. Koristele nonparelleilla.


10 kommenttia :

  1. Ooh Dr. Oetkerillä valmista marenkijauhetta, kiitos tiedosta, tätähän pitää testata.
    Ihanan helpon ja kivan näköisen kakun olet leipassu.
    Mukavaa halloween viikonloppua sinulle Tuuli <3.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marenkijauheella marenki syntyy todella näppärästi. Ei voisi helpompaa olla.

      Poista
  2. Hitsiläinen, en olekaan tajunnut, että on valmista marenkijauhetta olemassa. Onneksi on vielä tähän asti marenki onnistunut ilman jauhetta...arvaa vaan teenkö ensi kerralla tuosta jauheesta marengin?
    Herkullisen näköinen halloween kakkunen! Kaunista iltaa sinulle Tuuli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä kakku oli todella helppo tehdä, kakkumoussekin on herkullista.

      Poista
  3. Näyttää herkulliselle ja niin teemaan sopivalle! Hyvää viikon jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
  4. Super! Ja taatusti herkkua. <3 Mukavaa viikon jatkoa Tuuli. <3

    VastaaPoista
  5. Upea! Tuo valmis marenkijauhe on kyllä kätevä, siitä monet kerrat pyöräytetty nopsa pavlova yllätysvieraille : )

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.