9.9.2021

Burrata-hasselpähkinäsalaatti

Italialaista burrata-juusto on nykyisin helpommin saatavissa kuin muutama vuosi sitten, jolloin jopa joskus laitoin itseni juustokaupan jonotuslistalle saadakseni burrata viikonlopuksi. Nyt burrataa löytyy usein jopa lähimarketistamme.

Burrata valmistetaan mozzarellan ylijäämäpaloista venyttämällä juustomassaa pussiksi, jonka sisään kääräistään tuoretta kermaa sekä mozzarellan valmistuksesta tähteeksi jääneitä juustonpaloja.

Luumujen ja nektariinien makeus, burratan täyteläisyys ja paahdetun pähkinän syvä maku kietoutuvat tässä helpossa salaatissa herkulliseksi yhdistelmäksi.











Burrata-hasselpähkinäsalaatti

50 g hasselpähkinöitä

1 burrata-juusto

3 luumua

3 nektariinia

kourallinen mintunlehtiä

mustapippuria


kastikkeeseen

1/4 dl viinietikkaa

0,5 dl oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria


Rouhi hasselpähkinät karkeasti. Paahda hasselpähkinöitä 175 C uunissa n. 10 minuuttia kunnes pähkinät ovat kullanruskeita. Vahti, etteivät ne tummu liikaa.

Leikkaa hedelmät lohkoiksi, puolita burrata, asettele tarjoiluastialle, ripottele mintunlhedet salaatin päälle, rouhi mustapippuria.


Sekoita kastikeainekset keskenään. Pirskottele salaatin päälle.










3 kommenttia :

  1. Burrata on NIIN hyvää! Tulee vain harvemmin ostettu sitä kun usein päädyn mozzarellaan. Ihana annos mulla mitä raaka-aineella pähkinöille allergisena käyttäisin hasselpähkinöiden sijaan?

    VastaaPoista
  2. Tiiätkö, että ensimmäistä kertaa nyt luin burrata juustosta, nyt olen siis yhtä juustotietoutta viisaampi :) Pakkohan tuota juustoa on nyt maistaa. Ihanaa torstaita sinulle Tuuli <3

    VastaaPoista
  3. Kuulostaa superherkulliselta salaatilta, nam! Hasselpähkinöitä pitääkin ostaa taas, niissä on ihan oma spesiaalimakunsa.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.