Cacio e pepe-klassikkopasta

Pauligin virtuaalisessa kokkikoulussa kokkailtiin tänään mm. klassista cacio e pepe-pastaa eli juustolla ja pippurilla maustettua pastaa. Niin yksinkertaista, niin herkullista.

Cacio e pepe tarkoittaa "juustoa ja pippuria" useissa keski-italialaisissa murteissa. Yksinkertaisen ruoan ainesosat ovat mustapippuri, raastettu Pecorino Romano -juusto ja spagetti.

Reilu pyöräytys  tuoretta Tellicherry-mustapippuria myllystä on maun salaisuus.

Tein tämän annoksen jo viikonloppuna, ehkä vähän liian isot annokset mutta "enemmän on enemmän".

Cacio e pepe


Cacio e pepe-pasta

300 g spaghettia

1 tl Santa Maria Tellicherry Black Pepper-mustapippuria

25 g voita tai öljyä

2 dl pecorino romanoa (tai parmesanraastetta)



Keitä pasta lähes kypsäksi ja ota talteen noin 3 dl pastan keitinvettä. 


Freesaa mustapippuri voissa ja lisää joukkoon valutettu pasta ja 2 dl keitinvettä. Keitä kokoon muutama minuutti. 


Nosta pannu pois liedeltä ja lisää juusto. Sekoittele, kunnes koostumus on ihanan kermainen. Lisää tarvittaessa hieman pastan keitinvettä. 


Mausta suolalla, ripottele päälle hieman pecorinoa ja tarjoa heti.


Oletko kokeillut tätä klassikkopastaa?

4 kommenttia :

  1. En ole kokeillut, mutta nyt on pakko kokeilla. Aurinkoista viikkistä Tuuli <3!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on niin helppo tehdä ja maultaan herkullinen.

      Poista
  2. En ole kokeillut, mutta nyt kyllä tekee pastaa heti mieli. Ehdin jo tehdä tälle päivälle lasagnen, mutta vannon, että tämä menee kyllä kokeiluun.'
    Ihanaa viikonloppua sinulle Tuuli <3

    VastaaPoista
  3. Pastan maku on täyteläinen ja kermainen, vaikka kermaa ei ole lainkaan. Kannattaa kokeilla.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.