Pauligin virtuaalisessa kokkikoulussa kokkailtiin tänään mm. klassista cacio e pepe-pastaa eli juustolla ja pippurilla maustettua pastaa. Niin yksinkertaista, niin herkullista.
Cacio e pepe tarkoittaa "juustoa ja pippuria" useissa keski-italialaisissa murteissa. Yksinkertaisen ruoan ainesosat ovat mustapippuri, raastettu Pecorino Romano -juusto ja spagetti.
Reilu pyöräytys tuoretta Tellicherry-mustapippuria myllystä on maun salaisuus.
Tein tämän annoksen jo viikonloppuna, ehkä vähän liian isot annokset mutta "enemmän on enemmän".
Cacio e pepe-pasta
300 g spaghettia
1 tl Santa Maria Tellicherry Black Pepper-mustapippuria
25 g voita tai öljyä
2 dl pecorino romanoa (tai parmesanraastetta)
Keitä pasta lähes kypsäksi ja ota talteen noin 3 dl pastan keitinvettä.
Freesaa mustapippuri voissa ja lisää joukkoon valutettu pasta ja 2 dl keitinvettä. Keitä kokoon muutama minuutti.
Nosta pannu pois liedeltä ja lisää juusto. Sekoittele, kunnes koostumus on ihanan kermainen. Lisää tarvittaessa hieman pastan keitinvettä.
Mausta suolalla, ripottele päälle hieman pecorinoa ja tarjoa heti.
Oletko kokeillut tätä klassikkopastaa?
En ole kokeillut, mutta nyt on pakko kokeilla. Aurinkoista viikkistä Tuuli <3!
VastaaPoistaTämä on niin helppo tehdä ja maultaan herkullinen.
PoistaEn ole kokeillut, mutta nyt kyllä tekee pastaa heti mieli. Ehdin jo tehdä tälle päivälle lasagnen, mutta vannon, että tämä menee kyllä kokeiluun.'
VastaaPoistaIhanaa viikonloppua sinulle Tuuli <3
Pastan maku on täyteläinen ja kermainen, vaikka kermaa ei ole lainkaan. Kannattaa kokeilla.
VastaaPoista