Olen syönyt tänä talvena kilokaupalla veriappelsiineja, en tunnu saavani niistä tarpeekseni.
Talven kääntyessä kevättä kohden raikkaat salaatit ovat alkaneet miellyttää talven täyteläisten makujen jälkeen taas enemmän, kuten joka kevättalvi ja ostoskoriin kertyy hdelmiä ja vihanneksia yhdistettäväksi salaatissa.
Tämän salaati necorinon suolaisuus antaa vastapainoa fenkolin, retiisiin ja omenan raikkaudelle ja veriapplsiinikastikkeen makeudelle.
Fenkoli-omenasalaatti
1 pieni fenkoli ohuiksi viipaloituna
1 keskikokoinen omena ohueksi viipaloituna
10 retiisiä ohueksi viipaloituna
1 verigreipin hedelmäliha
50 g pecorinoa ohuina lastuina
Kastike
1/2 veriappelsiinin mehu
3 rkl oliiviöljyä
1 tl Dijon-sinappia
suolaa ja pippuria maun mukaan
Sekoita kulhossa pecorinolastut, fenkoli, omena, retiisit ja verigeippi. Hedelmien ohueksi viipaloimiseen voit käyttää juustohöylää tai terävää veistä.
Yhdistä appelsiinimehu, oliiviöljy, sinappi, suola ja pippuri pienessä kannellisessa purkissa. Ravista hyvin. Maista ja mausta tarvittaessa.
Kaada kastike salaatin päälle ja kääntele kevyesti
Salaatin kanssa sopivat myös rouhitut pähkinät.
Ihanan kirpsakka, raikas ja kaunis salaatti. Tästä tuli keväinen fiilis sydämeen.
VastaaPoistaAurinkoista keskiviikkoa Tuuli. <3
Kaunis salaatti. Itse on ole oikein fenkolin makuun päässyt, mutta testasin kaalisalaatissa veriappelsineja ja oli hyviä.
VastaaPoistaHerkullista loppuviikkoa Tuuli <3
Lempparivihanneksia,hyvä kombo 😋
VastaaPoista