2.7.2023

Kesäinen rosesangria

Meillä on tapana syödä kerran kesässä, jonain kuumana päivänä parvekkeella tapaksia ja juoda sangriaa, tällä kertaa nautimme tapaksien kanssa roseviinisangriaa.

Perinteinen sangria valmistetaan tyypillisesti punaviinistä, konjakista, triple secista, sokerista, appelsiineista, sitruunasta ja limetistä. Se voi joskus tuntua hieman raskaalta kuumana kesäpäivänä.  Halusinkin luoda kevyemmän version tästä suositusta juomasta.  Ja mikä olisikaan parempi viini kevyemmän sangrian valmistamiseen kuin kesän suosikkiviini, rosé!

Kauniin vaaleanpunertava roseviinisangria sopii täydellisesti kuuman kesäpäivän tapasillalliselle. Vaikka helteet ovat hetkeksi väistyneet, näyttäisi seuraava lämmin jakso jo tulevan parin virkistävän, luonnon kuivuutta toivottavasti elvyttäneen sadepäivän jälkeen. 

Resepti on helppo kaksinkertaistaa (tai jopa kolminkertaistaa) suuremmallekin joukolle ja aineksia voi varioida saatavuuden mukaan.

 

Kesäinen rosesangria

Kesäinen rosesangria

Kesäinen rosesangria


Kesäinen rosesangria

1 pullo roséviiniä

5 dl kivennäisvettä

0,5 dl Triple Seciä tai Grand Marnieria tai Cointreauta

2 dl viipaloituja persikoita, nektariineja tai aprikooseja

1 dl viipaloituja mansikoita

1 viipaloitu appelsiini 

1 viipaloitu lime


Kaada roséviini kannuun.

Lisää Triple Sec, kivennäisvesi ja hedelmät.

Jäähdytä sangriaa muutama tunti ja maistele sitten juoman makeutta, sillä hedelmät lisäävät rosesangrian makeutta.  Lisää tarvittaessa sokerisiirappia.  Jos juoma on liian makeaa, lisää jäätä.

 Tarjoile sangria jäiden kanssa.


Onko sinulla jotain kesäisiä ruoka- tai juomatraditioita?



4 kommenttia :

  1. Ihan mahtava tämä kevyempi Sangria-versio, täytyypä tehdä tällä ohjeella! Meillä kesätraditioita on kasvattaa omat potut (Annabellea jo parina viime vuotena) ja niitä syödäänkin elokuun lopulle asti. Muuten ei juurikaan syödä perunaa, mutta oman maan potut ja tillivoikastike, parasta! Vohvelipannu kaivetaan esille ja sillä paistellaan isot vohvelipinot pari kertaa kesässä kesäkeittiössä, eipähän tule sisään käryjä : ) Ihana tuo teidän Tapas-perinne. Meillä myös pizzapartyjä kesävieraille, kiva yhdessä ulkona paistella...kärytöntä sekin ; )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa herkullisia kesäruokaperinteitä. Meillä kesäiset pizzajuhlat on ulkoistettu ystäville, joiden kesäkeittiössä eilenkin paistettiin pizzauunissa erilaisia pizzoja isolle joukolle.

      Poista
  2. Superkauniit kuvat ja upea juoma. Juomaan tiivistyy kesä! Ihanaa heinäkuista viikkoa Tuuli.<3

    VastaaPoista
  3. Onpa kauniin näköinen juomasekoitus <3 Minä aina haluan maistella alkoholittomia versioita näistä perinteisistä kesäjuomista ja viime perjantaina pääsinkin maistamaan todella hyvää mojitoa, kun kävin työkavereiden kanssa terassilla. Se Mojito taitaa olla oma kesäinen suosikkini.
    Kaunista heinäkuuta sinulle Tuuli <3

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.